Vacante pentru sanatate

Pentru tot mai multi romani, vacanta a devenit si altceva decat relaxare la soare, pe malul marii. Faptul ca putem avea, deopotriva, si relaxare si servicii balneoclimaterice care sa ne asigure starea de bine si dupa ce ne intoarcem din concediu pare sa fie motivatia pentru numarul tot mai mare de persoane care decid sa mearga in vacante de tratament. Resorturile in care se cazeaza pun la dispozitie, pe langa suita de proceduri medicale menite sa insanatoaseasca trupul si sufletul, si servicii de SPA sau de cosmetica, programe de distractie si circuite turistice, astfel incat placutul si utilul sa se impleteasca in doze egale. Printre cele mai des alese statiuni balneoclimaterice in 2012 (conform topului ropedia.ro) se afla Baile Felix, Sovata, Covasna, Govora, Amara, Pucioasa, dar si Baile Herculane, Olanesti sau Vatra Dornei.
Iata avantajele catorva dintre aceste statiuni :
Baile Felix
Statiunea este recunoscuta pentru tratamentele sale balneoclimaterice inca din secolul XVIII, iar azi se afla in topul preferintelor romanilor care aleg sa investeasca si in sanatate atunci cand merg in vacanta. In afara de tratamentele carora va puteti supune, puteti si vizita obiective turistice de o frumusete rara, cum ar fi rezervatia de nuferi, capela de la Haieu sau Dealul Somesului (renumit pentru fenomenul carstic). In plus, conditiile de cazare din resorturile de aici sunt foarte bune, asa ca inclusiv multi turisti straini aleg ca destinatie de vacanta Baile Felix. Hotelul International Baile Felix, hotel de 4 stele, va pune la dispozitie tratamente si activitati de calitate, care urmaresc sa ofere o stare de bine ce nu va va parasi odata plecati spre casa.
O alta alegere fericita este Hotel Termal Baile Felix. Aveti parte aici de baza de tratament, centru de sanatate, piscina, sala de fitness, sauna si solar pentru a va simti si arata bine atat pe parcursul sejurului, cat si mult timp dupa aceea. Dupa o experienta aici, Baile Felix vor deveni, cu siguranta, un loc unde sa reveniti cu placere!
Sovata
Este una dintre cele mai apreciate statiuni romanesti datorita peisajelor incredibile, dar si faptului ca multe afectiuni pot fi ameliorate aici: cele ginecologice, reumatice, post-traumatice, endocrine sau neurologice. Lacul Ursu este atractia principala a turistilor care prefera sa imbine bucuria balacelii cu proprietatile curative ale apei sarate. Hotelul Danubius Health Spa Resort Sovata va pune la dispozitie servicii de calitate si este singurul hotel de 4 stele din Sovata, preferat si de multi turisti straini.
Covasna
Are o istorie care dateaza inca din secolul XVI si ramane una dintre preferatele turistilor care vor sa isi trateze problemele cardiovasculare in... inima muntilor. Pe langa serviciile de sanatate, Covasna ofera si atractii turistice incredibile, cum ar fi rezervatia Balta Dracului declarata monument al naturii (este o emanatie de gaz mofetic care a patruns in panza freatica). Fenomenul poate fi observat chiar in centrul istoric al orasului. Pentru cazare si tratament puteti alege dintr-o paleta larga de optiuni, fiind posibile atat cazarile in regim de pensiune, cat si cele la hoteluri de 4 stele (de exemplu, hotel Clermont).
Tot mai multe statiuni sunt anual reabilitate, incercand sa tina pasul cu nevoile omului de azi. Vacanta presupune mai mult decat distractie, iar a impleti relaxarea cu tratamentele balneoclimaterice inseamna a impusca doi iepuri deodata si a ramane cu o stare de bine pentru o vreme indelungata. Statiunile balneoclimaterice sunt alegerea sanatoasa pe care v-o datorati dumneavoastra insiva!

E mai rău decât..

 Ideea de haos e în mod ciudat confundată cu indeterminarea. Se spune despre traficul rutier, de pildă, că e haotic. Dar ce se poate întâmpla acolo? Să ai drum liber sau nu: două posibilităţi; să ajungi sau nu la destinaţie – alte două; să fii agresat, să faci un accident sau să ajungi cu bine, trei posibilităţi. Ai mereu în faţă un câmp foarte simplu şi restrâns de posibile. Ce se poate întâmpla cel mai grav e un ambuteiaj, o întrerupere masivă a circulaţiei. Dar acea circulaţie întreruptă e o încremenire, o stare de ordine.
       Cu adevărat haotic e hazardul, starea în care totul e despuiat de cea mai mică urmă de sens. Formele de dezordine din jur, pe care le numim ‘haos’, sunt deveniri cât se poate de ordonate, previzibile, plicticoase.
       Hazardul nu e posibilitatea ca, aruncând o monedă în sus, ea să cadă la pământ arătând cap sau pajură. E posibilitatea ca moneda să nu mai cadă deloc. Să plutească în aer, să fie aspirată în sus ori s-o pornească bezmetic într-o direcţie necunoscută. Şi totuşi, lucrul acesta nu e nimic faţă de formele pe care le ia hazardul în existenţa curentă. Te întâlneşti cu un cunoscut, schimbi două vorbe şi un hohot de râs. A doua zi afli că a murit. Cum adică. Un fel de sufocare, de stupoare mută. Cu neputinţă, la mijloc e o glumă proastă.
       Hazardul e conştiinţa că totul e de prisos, în ambele sensuri: putea foarte bine să nu fie; şi, odată apărut, poate să nu mai fie din orice clipă. Nici urmă de necesitate.
       E mai rău decât moartea.

Ex

   Falsul pedagogiei ‘experienţei’: Machiavelli, care a fost torturat, recomanda călduros tortura.

     (De altfel, ce malentendu în privinţa scopurilor ‘nobile’ cărora li s-ar subsuma mijloacele în cartea lui. Nu vroia nici o supravieţuire a ‘statului’. ‘Mantenere lo stato’ se referea la Principe, la statutul de putere, la păstrarea statu quo-ului. Nu era nicidecum declaraţia unui patriot, ci abilitatea unui autocrat. Autoritarismul e stabilitatea cu orice preţ. Drept care cartea nici n-a fost folosită, atâta vreme, ca manual de politică, ci ca un perfect manual pentru tirani – Henric al VIII-lea etc.)