Cum sa faci bani din jocurile pentru smartphone

Dezvoltarea pietei de jocuri dedicate telefoanelor de ultima generatie a devenit una prospera, tinerii romani simtind oportunitatea afacerii, au inceput sa dezvolte astfel de jocuri cu ajutorul carora castiga bani, fie ca angajati, fie ca angajatori.

Profilul tinerilor care aleg sa dezvolte astfel de afaceri dedicate pietei de aplicatii pentru telefonia mobila este dat de obicei de unul sau doi studenti in cadrul facultatii de Automatica, si celalat student in cadrul facultatii de Design Grafic. Pentru a aduce un joc de la nivelul unei simple idei pana la stadiul de produs finit este nevoie de timp si de multi bani. Aproximativ 6000 de dolari costa ‘’joaca’’ lor, insa din momentul in care jocul vede lumina zilei, castigurile pot fi unele consistente. Avand in vedere ca in medie un joc costa aproximativ 0,99 si 1,49 dolari acesta fiind descarcat de catre 40.000-50.000 de utilizatori, profitul unui astfel de tanar ce pune bazele unui joc dedicat smartphonurilor se poate duce pana la 40.000 de dolari. Banii cei mai multi din plasarea jocurilor pe piata telefoniei mobile se castiga de regula inca din prima luna, cand publicitatea este una aproape agresiva, iar promovarea este intensa.

Printre cunoscatorii din domeniu, se spune ca, un joc are cu adevarat succes abia atunci cand atinge profitul de un milion de dolari pe zi, doar ca acest lucru reusesc sa-l atinga numai producatorii. Cel mai bine jocurile se vand pe pieteleir internationale precum S.U.A, China, Japonia, in timp ce piata autohtona se mentine prin vanzarea de catre aplicatii destinate brandurilor. In aceasta privinta marile brandu-ri aleg sa ofere  jocuri ce pot fi descarcate in mod gratuit, dar pentru care trebuie sa platesti in cazul in care doresti sa beneficiezi de anumite ‘’bunuri’’ pentru imbunatatirea capacitatii jocului.

Principalul atuu al unui joc de succes este acela de a sti cui i se adreseaza, publicul de nisa fiind deseori unul mult mai pretentios decat publicul larg, deoarece acesta detine informatii mult mai bine puse la punct si mult mai documentate in vederea alegerii pe care doreste sa o faca atunci cand decide sa achizitioneze un joc pe telefonul sau, ori nu.

Coca - Cola, exemplu de promovare

Nu ma refer la cum promoveaza altceva ci la cum se promoveaza pe sine. Cei de la Coca-Cola au fost foarte inspirati de multe ori atunci cand a fost vorba de promovare si de reclame. Nu de putine ori cautam apoi melodiile din reclame pentru ca deja ne incantau, aveam un zambet tamp pe fata dupa ce vedeam publicitatea la TV sau ne aduceam aminte abia atunci ca suntem in perioada Craciunului (am avut aceasta experienta si este cu adevarat tulburatoare).

Dar ce faci atunci cand intri in Cismigiu, alaturi de prieteni pentru ca vreti sa auziti cat de frumos canta pasarelele si vezi in fata ta o coada imensa si o masina rosie in mijloc pe care scrie …Coca-Cola.

Ideea lor de a imparti o doza sau o sticla de 2 L cu cine iti e mai drag a fost una buna, vedeai cate 5 oameni care stateau la standul de Cola din hipermarketuri incercand sa gaseasca sticle cu numele lui Iubi. Dar cand vezi ca vreo 20 de oameni stau la coada pentru a avea o doza personalizata este deja sublim. O doza pe care cel mai probabil au numele unei persoane iubite sau al lor, pe care o vor  mai tine in casa ceva timp, pana ce se va pune praful pe ea, si apoi o vor arunca pentru ca s-au plictisit s-au pentru ca Gigel al lor s-a dovedit a fii un nesimtit.

Totusi, cei de la Coca-Cola au avut succes in ziua aceea cum au in general de fapt, oamenii au fost happy la momentul respectiv si au stat la o coada imensa in un soare infernal. Traiasca cei care se ocupa cu PR la Coca-Cola.

Cum sa scapi de tensiunea examenului auto - partea practica

Sustinerea examenului pentru obtinerea permisului de conducere auto a pus intotdeauna in dificultate multi aspiranti ai titlului de sofer. Pentru a finaliza cu succes cursurile unei scoli in domeniu, trebuie sa fii pregatit pentru a putea sustine atat partea teoretica (adesea numita si “sala”) cat si partea practica (numita si “traseu”). Iar cum cele doua se afla intr-o relatie de interdependenta, trebuie sa poti face fata amandurora. Daca la sala trebuie sa obtii minimum 22 de puncte din 26, prin completarea de chestionare auto pentru a trece mai departe, la traseu lucrurile se complica. Aici trebuie sa pui in practica atat cunostinte teoretice cat si practice pentru a putea primi OK-ul examinatorului tau.

Cu toate ca multi considera acest examen ca fiind unul extrem de usor, lucrurile se complica adesea in realitate. Oricat ai spune ca ai invatat si ai exersat impreuna cu instructorul tau auto, emotiile isi pot spune uneori cuvantul. Faptul ca un organ al politiei se afla in masina ta si el este singurul care poate evalua performatele tale, poate fi destul de stresant uneori. Prin urmare trebuie sa inveti sa iti controlezi emotiile pentru a nu gresi.

1. Politistul care iti examineaza performantele nu va sta sa se roage si sa te astepte pe tine sa faci anumite miscari. El va stabili un traseu pe care trebuie sa il urmezi cu sfintenie iar la sfarsit iti va spune daca a fost bine sau nu. Tu, trebuie sa fii atent la toate semnele de circulatie existente si sa faci abstractie de lucrurile care te pot distrage de la drum. Inspira adanc si procedeaza asa cum ai invatat de la instructorul tau. Daca toate acestea au decurs bine, nu ai de ce sa te temi.

2. Nu incerca sa te dai mare. Oricat de bine ai impresia ca stii sa conduci, nu incerca sa ocolesti gropile sau obstacolele minore. Tu esti acolo pentru a fi examinat in functie de ceea ce stii sa faci, iar faptul ca vrei sa pari profesionist, desi nu ai inca carnet, iti poate aduce un raspuns negativ la sfarsit. Prin urmare, incearca sa faci ceea ce ti se cere, nu ceea ce vrei. Dupa finalizarea examenului vei avea tot timpul din lume sa faci exact asa cum doresti.

3. Cerintele examinatorului pot fi uneori inselatoare. Fii foarte atent atunci cand trebuie sa opresti la cerere sau sa intorci. Pentru a te pune in dificultate, multi examinatori te pot indemna sa intorci pe strazile cu sens unic sau sa opresti acolo unde stationarea este interzisa. Trebuie sa acorzi importanta sporita semnelor de circulatie si sa ii pui in vedere examinatorului ca nu ai voie sa opresti sau sa intorci. 

Marea intalnire


In urma cu aproximativ trei ani, a avut loc marea intalnire dintre mine si fiica mea. A fost un sentiment, pe care oricat de mult as incerca sa-l reproduc in cuvinte nu pot. Pe toata perioada sarcinii, m-am tot gandit cum va arata, cu cine va semana, daca o voi iubi suficient, daca voi avea curajul sa o tin in brate. Toate aceste ganduri ma acaparau tot mai mult in ultima luna de sarcina. Mai ales ca bebita mea a fost linistita si la mine in burtica.
 
Asa ca ajungem si in ziua cea mare. Cezariana. Slava domnului! Intr-un fel ma bucur fiindca altfel nu stiu daca reuseam sa suport durerile nasterii. In timp ce ma indreptam in sala de nasteri auzeam copiii din saloane, plangand si imi spuneam ca peste putin timp, imi voi aude si eu bebelina tipand :). Doar ca eu, panicoasa fiind din fire, desi trebuia sa fiu treaza in timpul operatiei, am lesinat de frica. Halal mama :))). Insa au auzit-o sotul si parintii mei. Imi amintesc foarte vag, ca mi-au aratat-o in timp ce ma duceau in salon, ina eram prea obosita dupa operatie sa realizez ceva.
A doua zi am vazut-o pentru prima oara. Adorabila! Era atat de micuta si de firava! Si atat de perfecta! Era mai mult decat mi-am imaginat. Nu credeam ca pot exista copii perfecti. M-am inselat amaranic. Ea si acuma la 3 ani e perfecta.Va ganditi, in mod cert ca toate mamele zic la fel despre puii lor, eu stiu insa cu certitudine ca fiica mea, fiica noastra va schimba vieti. Va face ceva important pentru tara noastra, va fi cineva.
 
Si iata ca in curand urmeaza o noua intalnire! Tot cu o fetita. Astept sa vad cat de iubitoare va fi picea si cat de mult o va iubi. Desi sunt sigura ca se vor intelege perfect. Iar noi le vom iubi la fel de mult in continuare.