Cocosul si beneficiile sale asupra sanatatii

Frumusetea pielii este vitala pentru fiecare femeie, caci o piele care straluceste in mod natural este un semn al unei diete echilibrate precum si a unei hidratari corespunzatoare. Nu toate persoanele sunt insa, la fel de norocoase spre a avea o piele frumoasa de la natura, de aceea este necesar sa se intervina cu anumite produse cosmetice care sa refaca elasticitatea pielii si sa confere aspectul lucios al epidermei.

Un beneficiu nebanuit asupra frumusetii pielii il puteti obtine prin utilizarea de ulei de cocos, acesta fiind un aliat pe masura in lupta dumneavoastra cu uscaciunea pielii, insa utilizat in combinatie cu un unt de cocos destinat aplicarii corporale rezultatul va fi unul spectaculos. Siteul www.bioportal.ro va pune la dispozitie cele doua extracte din nuca de cocos fiind produse suta la suta de origine vegetala si naturala, de tip bio.

Nu numai asupra pielii uleiul si untul de cocos aduc beneficii, aceste doua tipuri de extracte avand un spectru foarte larg in ceea ce priveste sanatatea umana.
Un prim beneficiu al uleiului de cocos il reprezinta acela de a fi folosit pe fata pentru depigmentarea petelor aparute in urma expunerii indelungite la soare ori a celor aparute in urma unei sarcini.

Tototdata uleiul de cocos poate fi folosit si in sculptarea pometilor, in make-up, specialistii afirmand ca, putin ulei de cocos aplicat pe pometi va da stralucire tenului si va rehidrata pielea obosita.
Un alt beneficiu mai putin cunoscut al uleiului de cocos il reprezinta utilizarea sa in curele de slabire, acesta favorizand digestia si impiedicand depunerea de tesut adipos.

Recent, s-a descoperit ca, uleiul de cocos poate fi utilizat si pentru mentinerea unei danturi sanatoase si frumoase, deoarece acesta are anumite proprietati capabile sa distruga si sa previna aparitia bacteriilor ce sunt responsabile cu aparitia cariilor dentare.

Tinuta potrivita pentru o petrecere

Cocktail-ul poate fi definit ca vinul amestecat cu gheata sau bauturi distilate amestecate cu ingrediente aromatizante. Pur si simplu, cocktail inseamna orice tip de bautura mixta. Acesta poate fi, de asemenea, definit ca stimulente cu lichior, compusa din bauturi de orice fel cu zahar si apa. Acest lucru este cunoscut ca un cocktail ideal, insa nu se stiu prea multe despre, unde si ce a dus la crearea cocktail-ului.

Timp de secole, oamenii au amestecat bauturile, dar nu au folosit cocktail-ul pana in secolele 17 si 18, cand acesta a devenit destul de popular pentru a fi inregistrat in scrisuri. Si inainte, probabil, a existat un timp cand cocktail-ul a fost cunoscut ca o bautura specifica, mai degraba decat o categorie de bauturi mixte.
Femeile care participa la cocktail-uri nu sunt doar constiente de placere, mai degraba ele sunt mai constiente sa atraga atentia, asa ca nu ezita sa poarte rochii sexy. Rochiile de cocktail sunt mai frecvente in tarile occidentale decat in tarile estice. Eventual, va veni un moment in care aceasta diferenta nu va mai fi facuta.
Tinutele de cocktail inseamna rochii scurte, elegante pentru femei si costume negre pentru barbati. O cravata neagra este destul de potrivita cu un costum negru pentru barbati iar femeile prefera rochii de cocktail sau rochii lungi. Dar, in multe tari, barbatii poarta costume „full” cu cravata alba, vesta, camasa, iar femeile poarta rochii lungi. In unele cazuri, barbatii pot merge si arata mai modern cu un tricou negru fara cravata si femeile cu rochii lungi sau scurte. Cu toate acestea, micuta rochie neagra este cea mai buna tinuta de cocktail si adecvata pentru cele mai multe ocazii speciale.

Dupa ora 18, atunci cand rochiile lungi nu sunt necesare, invitatii pot folosi costume de culoare inchisa si rochii de cocktail. Pentru evenimentele de zi, ei pot purta costume, iar femeia o rochie de cocktail sau un piece elegant. La ocaziile semi-formale, doamnele pot opta pentru mai multe tinute de seara si rochii adaptate. Rochia este pentru femei ca si costumele care au culori inchise pentru un barbat. Tinuta de festival este vazuta de obicei in preajma sarbatorilor, in concordanta cu starea de spirit a petrecerii.

Pentru o femeie, aceasta inseamna sa se imbrace cu un pic de stralucire, de exemplu, un pulover cu margele si pantaloni negri, o bluza de matase rosie cu o fusta neagra. Solicitarea tinutei normale si elegante se impune pentru versiunile cu aspect casual. Pentru un barbat, ar putea fi pantalonii si o haina de sport, iar pentru femei pantalonii de seara. Blugii, pantalonii scurti, tricourile si alte tinute ce arata ocazional nu sunt adecvate pentru tinuta casual elegant. Casual inseamna, in general, o combinatie de haine ce nu formeaza costum, inclusiv blugi, adidasi etc. In cazul in care gazda doreste o abordare mai lejera, se poate apela la tinuta casual. Si, atunci cand exista dubii cu privire la ceea ce se poarta la petrecere, se poate cere intotdeauna sfatul gazdei la ceea ce se asteapta de la oaspetii petrecerii ca sa poarte.
Petrecerea e unul dintre cele mai importante evenimente la care se ia parte atunci cand suntem invitati, asa ca nu trebuie sa neglijam hainele sub nicio forma. Tinuta potrivita va face omul potrivit si nimeni nu vrea sa aterizeze in mijlocul petrecerii cu un aspect diferit de restul persoanelor de acolo. Aceasta poate schimba reputatia si va fi vazut de ceilalti invitati, mai ales daca nu sunt prieteni, drept o persoana ciudata.

Alarme auto si cum ne folosesc

Cu siguranta ca nu sunt putini cei care se trezesc in miez de noapte de la alarmele de la masini, si probabil ca se simt deranjati de tot ceea ce inseamna alarme auto, pentru ca detinatorii de autovehicule nu stiu sa le programeze sau le pun in mod intentionat sa se declanseze la orice miscare sau orice atingere usoara.

Cine are o masina de lux va dori sa stie si cand ii atinge cineva automobilul sau daca este zgariat sau daca o pasare se aseaza pe acesta, insa cine are o masina de lux isi va permite cu siguranta si sa isi inchirieze sau cumpere un garaj pentru o protectie mai buna. Totusi alarmele de masini in ziua de azi sunt mult mai avansate si nu prezinta numai declansarea unui zgomot asurzitor la atingere, ele pot sa anunte si prin vibratii persoana care trebuie anuntata, sau prin pager. Alarmele auto mai au si scopuri diferite prin telecomanda din dotare, precum: deschid portbagajul, au un mod anticarjack, contin armare fara sirena, pot bloca usile, contin pager cu ora cat si cu alarma, permit posibilitatea de localizare in parcare, pot afisa pe ecran care a fost cauza alarmei, de exemplu daca a fost din cauza atingerii sau a unui zgomot puternic sau lovire ori zgariere.

In prezent tot mai multi oameni adopta acest sistem de protectie al masinilor personale, mai ales daca nu isi pot parca masina intr-un loc securizat si pazit sau nu detin un garaj propriu pe care sa il foloseasca pe timp de noapte. Desigur sistemele de alarma vin incorporate cu multe alte functii, dar depinde de modelul pe care il  alegeti de la comercianti, totusi trebuie sa fiti atenti sa apelati numai la serviciile profesionistilor si sa nu cadeti in plasa produselor contrafacute, care nici nu va ofera garantii pe termen lung.

De ce ma enerveaza vecinul de la 4

Vecinul meu de la etajul patru e un tip tare plictisitor. Pe langa faptul ca este un ratat pe care il vad mereu iesind la tigara pe casa scarii cu o bere la jumate in mana, ori mai bine zis un bidon de bere la jumate sau la litru in mana, care cine stie cu ce e umpluta, sta. tot in fiecare zi, sta, cu alti baietasi care nici macar nu sunt de varsta lui. El pare ca ar avea vreo 30 de ani si companionii sai ajung la aproape 12 - 13 anisori. Dar stau cu totii si beau din bidonul ala rasuflt si se ascund la etajul patru de mami si de tati. Vecinul, el cel de 30 si de ani, ii ocroteste pe toti ca un tata adevarat ce este.

Nu vreau sa par mitocan, nu am nici o treaba cu el, dar pur si simplu nu-l suport. Cand aveam si eu 12 - 13 ani adica chiar pana pe la 19, am pierdut vremea asa, desi mai mergeam si la scoala. Mergeam ca doar nu aveam ce face altceva si parintii se tineau de capul meu sa fac ceva in viata. Ma uit in juru meu, cel putin in cartier, si vad numai copilite de 14 - 15 ani care sunt atat de impopotonate si de imbracate, mai ceva ca una de 25-30 de ani si baietasii mai smecheri ca Dr Dree (cine-o mai fi si ala).

Aprintii nu mai mana pe matura ca sa croiasca copilul daca nu isi vede de viata educationala si copilul isi face de cap.

Sa revenim la vecinul de la etajul patru care ma calca pe nervi de fiecare data cand ies si eu sa plec in drumurile mele. Simplul fapt ca le tine hangul astora mici nu esuficient. Desi ma calca pe nervi pentru ca ar trebui sa le arate ce trebuie sa faca ei la varsta lor si anume sa joace mingea in fata blocului sau in spetele lui dupa ca si nu sa bea bere sau sa pufaie din tigara. Clar!

Iar in al doilea rand ma enerveaza ca nu are si el o viata. Ma rup de nervi oamenii care stau toata ziua pr si  simplu si nu fac nimci. Si apoi ma intreb de unde Dumnezeu are bani de bea mereu si fumeaza mereu, ca eu abia daca apuc sa imi iau cate o tigara la bucata si sincer, muncesc cam 12 ore pe zi. Cu mici pauze desigur.

Asa… si punctul culminant ca sa fie tot tacamul. Il apuca in miez de noapte cateodata… sa dea drumul la  muzica, pur si simplu din senin, ca si cand ar vrea sa se faca cumva auzit. Ca si cand ar vrea sa dea el trezirea la oameni. Cred caa avut o functie de conducere pana nu de mult si de aia tot face pe bosul inca…
Iar un ultim lucru este ca .. domnul, iata ...ma prapadste de nervi cand asculta cateva zile sau chiar saptamani la rand, adesea, aceeasi melodie. Pe repeat intr-una. JUR! Nu credeam ca exista oameni atat de retardati. Dar oare nu se plictisesc. Adica si eu ma uit la Hanibbal de mai multe ori dar asta e din cauza nu mai apare odata episoadele viitoare. Si ma tot gandesc daca nu cumva trebuie sa ii zic ceva sau pur si simplu sa rad plangand de fiecare daat cand trebuie sa il suport?!

Filtre pentru apa si oferte

Filtrele pentru apa sunt indispensabile atunci cand vrem sa facem o investitie buna si de durata. Acestea nu numai ca au ca principala functie indepartarea impuritatilor sau a mirosului, a nisipului sau a calcarului, insa ajuta si la mentinerea unei vieti mai lungi pentru investitiile pe care le faceti in instalatiile din casa. 

La Expert Instal Group  pompe - submersibile puteti beneficia de cele mai noi modele de filtre pentru apa, la preturi rezonabile, ele find aici intalnite in trei mari categorii dupa cum urmeaza: filtru cu racordare de filet 1”, filtru cu racordare filet ½ si filtru cu racordare ¾. Filtrele de apa insa aduc un mare beneficiu pentru cei care stau mai ales in zonele rurale si nu beneficiaza de apa filtrata prin reteaua principala. Acestia pot din pacate sa consume apa care are foarte multe impuritati si sa aiba probleme de sanatate in cele din urma. Oricat de mult ar incerca sa se protejeze chiar si cei din mediul urban de nocivitatea consumului de apa de la robinet, ei nu pot decat sa isi instaleze un filtru special, care de multe ori ajunge la o suma destul de mare. Filtrele profesioniste au in componenta lor si un filtru de carbon care elimina pana si bacteriile minuscule, insa acestea ajung la peste cateva mii de lei, din pacate pentru majoritatea buzunarelor. Solutia ar fi ca proiectele de filtrare a apei acolo unde sunt mai multi locatari sa fie comune pentru binele tuturor. 

Indicat este si sa detineti un filtru care include o lampa UV aceasta fiind capabila sa omoare chiar si cele mai mici bacterii, iar pentru instalatii proprii sa aveti filtre anticalcar care ofera o eficienta maxima. Acestea sunt recomandate la centrale, centrale termice sau la boilere, iar dozele pe care le prezinta pot fi foarte usor de schimbat chiar si manual.

Aporiile lui Zenon in expresii celebre

Aporiile lui Zenon au evidentiat aspecte ale complexitatii miscarii  ale devenirii timpului si spatiului, infintului etc ... precum si ale categoriilor pe care le oglindesc. Ele raman actuale pentru ca se raporteaza la unele probleme din domeniul fundamentelor matematicii.
 
Zenon care a trait intre anii 490 - 430 I. Hr. originar din Eleea a fost un filosof grec din scoala eleata, discipol al lui Parmenide. Aristotel il considera inventatorul dialecticii. Fiind un om politic s-a razvratit impotriva tiranulu Nearhus iar la interogatoriu i-a denunta pe toti prietenii tiranului, ca sa faca numai impotriva lui. In unele variante si-ar fi muscat limba scuipand-o in obrazul tiranului,  in semn de dispret pentru lasitatea concetatenilor sai care au acceptat sclavia.
A trait in modesta cetate Eleea refuzand sa se mute in opulenta Atena. In sprijinul teoriilor lui Parmenide, Zenon formuleaza cateva paradoxuri logice cu scopul de a demonstra contraditiile generate de opiniile opuse filosofiei eleate. Astfel prin aporia Ahile - si broasca testoasa, Zenon arata imposibilitatea teoretica a lui Ahile "cel iute de picoior" de a ajunge si ia intrece o broasca testoasa fiind plecat cu un handicap oarecare se va situa mereu la jumatatea distantei care se va micsora la infinit. Aporia "spatiului" enunta faptul ca orice spatiu exista intr-un alt spatiu si asa la nesfarsit.
 
Astfel ca avem concluzia care se impune si anume ca spatiul nu exista. Aporia sagetii aduce in prim plan nemiscare sagetii care zboara deoarece fiecare lucru aflat in repaos ocupa un spatiu egal cu el insusi si cum sageata indeplineste aceasta premisa inseamna ca ea nu se misca.

Ingrijirea animalelor de companie atunci cand se imbolnavesc

Animalele de companie necesita, la fel ca si noi, oamenii, ingrijire corecta, afectiune si spatiu pentru a se simti in mediul lor si a fi fericite. Asemeni nou, animalele de companie se pot confrunta cu probleme de sanatate sau cu afectiuni ce le pun viata in pericol. Indiferent de problema de sanatate cu care se confrunta animalul dumneavoastra de companie, trebuie sa va adresati medicului veterinar. Nu puneti dumneavoastra, ca si stapan, un diagnostic, intrucat, si animalelor, ca si noua, unele medicamente administrate „dupa ureche” fac mai mult rau decat bine. De asemenea, nu cautati raspunsuri pe internet cu privire la simptomele pe care le are animalul dumneavoastra de companie. Diagnosticul se pune strict de persoanele avizate.

Cu toate acestea, exista anumite situatii in care, dumneavoastra, ca si stapan, puteti lua initiativa (cum ar fi acordarea de ajutor in cazul unei rani minore sau unui ghimpe in labuta). In aceste cazuri, este important sa aveti in apropiere o trusa de prim ajutor sau sa mergeti la o farmacie veterinara de unde sa achizitionati elementele componente ale acesteia.

O trusa de prim ajutor, pe care sa o utilizati in caz de accidentare minora a animalului dumneavoastra de companie, trebuie sa includa, obligatoriu, urmatoarele elemente: o crema antiseptica pentru animale, bandaje, tampoane de tifon, unguente pentru dezinfectarea ranilor, o foarfeca, un termometru si o penseta.

Daca ati acordat primul ajutor animalului dumneavoastra, insa acesta continua sa se comporte anormal sau sa aibe simptome mai grave, trebuie sa va adresati unui medic veterinar pentru o evaluare a starii de sanatate a acestuia.

Ori de cate ori aveti o problema si nu puteti ajunge rapid la medicul veterinar, va puteti adresa si personalului specializat din cadrul unei farmacii veterinare. Farmacia veterinara este unitatea unde, pe baza ordonantei medicale, se prepara formule medicamentoase si se asigura asistenta veterinara cu specialitati farmaceutice autorizate: conditionari medicamentoase de uz veterinar, produse de igiena, cosmetice, produse naturiste veterinare, substante active, hrana pentru animale, suplimente nutritive, alte produse de uz veterinar si instrumentar veterinar.

Despre spatiu si influenta lui asupra omului

Peste tot pe unde am putea sa deschidem larg ochii ne dam seama ca pe langa timp exista intr-adevar si spatiu; si eu cred ca spatiul acesta ramane constant in fiecare fiinta umana. Fiecare persoana este in mod inerent un sine individual, avand un ritm particular (sau ,,ton”) al fiintei si cu o orientare spre univers ce defineste ceea ce eu acum numesc ,,Individualitate”, ,,germenele tipar al fiintei sale individuale”. Acesta este ,,locul sau din spatiu”. Este calea prin care omul devine constient de propriul sau sine si de capacitatea de a se raporta Ia sinele altor persoane. Fiecare fiinta umana este nascuta in centrul propriului sau spatiu si este acel spatiu la care se refera cercul caselor.

Cercul, bineinteles, se invarteste in timp si putem vorbi de ,,roata caselor”. Dar exista o orientare spatiala fundamentala, care ramane ca o ,,imagine” permanenta a sinelui individual si acesta este factorul cel mal important al unei astro-psihologii care lucreaza, nu in primul rand cu evenimente exterioare, ci cu potentialul inascut al existentei individuale din fiecare fiinta omeneasca.
Repet: scopul acestei astro-psihologii este de a ajuta oamenii sa-si actualizeze acest potential innascut, sa duca numai ceea ce este posibil la o relativ completa stare de realizare. E limpede ca cele mai multe fiinte umane, nu numai ca nu experimenteaza o asemenea stare de realizare, dar raman total ignorane cu privire la ceea ce se poate numi, folosid o expresie popularizata de buddhismul Zen ,,natura lor fundamentala''.

Acum inteleg ca cele care stabilesc ritmul individual al nou-nascutului sunt casele natale, definite in general ca sectiuni de 30 de grade ale spatiului ce inconjoara actul natal de individualizare. Casele nu sunt in zodiac, dar semnele zodiacale si toate corpurile celeste isi gasesc locul intr-una sau alta din case.
Ca rezultat, sistemul Placidus, cel mai uzat sistem de determinare a caselor, nu se potriveste cu o asemenea abordare, pentru ca se bazeaza pe factorul timp.  Sistemul Capanus, pe de alta parte, este un sistem de calcul a longitudinii cuspidelor casei bazate pe factorul spatiu, si de aceea il folosesc si il gasesc din ce in ce mai revelator in practica astro-psihologica, chiar daca, fireste, nu este cel mai bun sistem posibil.
Inainte de a incheia si ca nu cumva atitudinea mea fata de astrologie ca stiinta sa fie rau inteleasa, doresc sa spun ca n-am nici o indoiala ca mai devreme sau mai tarziu va aparea o noua stiinta, care va lucra cu campuri electro-magnetice cosmice, cu vibratii cosmice si cu efectele lor asupra biosferei terestre.

Poate ca unii dintre tinerii astrologi care acum se straduiesc sa fie “stiintifici”, vor lucra pentru implinirea acestui tel; dar nu cred ca atunci cand se va intemeia o asemenea tinta aceasta va insemna, pentru ceea ce in mod traditional este cunoscut ca ,,astrologie”, mai mult decat a insemnat chimia moderna pentru alchimie. O astrologie cu adevarat ,,siderala” si stiintifica ar fi una care ia intreaga galaxie drept cadru de referinta in care, de pilda, lucreaza cu mereu schimbatoarele relatii dintre planul ecuatorial al pamantului in planul galaxiei.

O astfel de astrologie ar fi locul actualelor grupari de stele si miscarile lor relative, pentru ca vechiul tip de mitologie zodiacala se bazeaza exclusiv pe picturalele si simbolicele constelatii create de om. Putem invata, bineinteles, de la trecutul arhaic al omenirii, dar ar trebui ca acest trecut sa fie intregul umanitatii, incluzand, de exemplu, cultura chineza si mayasa, cat si multe altele care poate nici macar nici nu au fost mentionate in miliardele de carti scrise de-a lungul umanitatii.

Notiuni despre activitatea de consultanta fiscala

Activitatea de consultanta fiscala consta in acordarea de asistenta si consultanta legala de specialitate pentru intocmirea declaratiilor de impozite si taxe, in alte probleme fiscale şi creante bugetare, precum: amenzi, penalitati si majorari, cu respectarea prevederilor legale aflate in vigoare. Activitatea de consultanta fiscala presupune si realizarea de actiuni de reprezentare in fata organelor fiscale ale statului.

Cei care desfasoara astel de actiuni poarta denumirea de consultanti fiscali si sunt autorizati de Camera Consultantilor Fiscali in urma obtinerii unui certificat de atestare a acestei calitati, fiind astfel nominalizati in Registrul Consultantilor Fiscali din Romania.

Consultantii fiscali sunt afiliati profesional la Camera Consultantilor Fiscali, organsim ce are drept scop coordonarea activitatii de consultanta fiscala si apararea drepturilor membrilor sai in exercitarea calitatii de consultant fiscal.

Consultantii fiscali trebuie sa se conformeze urmatoarelor reguli generale:

- sa nu incheie un contract de consultanta fiscala daca in conducerea sau in actionariatul semnificativ al clientului ori al unei entitati economice din cadrul aceluiasi grup se regasesc rude sau afini pana la gradul al II-lea inclusiv ai consultantului fiscal;
- sa nu se implice direct sau indirect in desfasurarea activitatii financiare a clientului, neavand dreptul sa detina actiuni ori parti sociale, sa incheie contracte de imprumut sau de garantare a unor imprumuturi, precum si alte acte de comert ori sa beneficieze de alte avantaje din partea clientului, cu exceptia onorariilor;
- sa isi organizeze propriile mecanisme de evaluare privind acceptarea sau continuarea in mod corespunzator a fiecarui angajament.

Activitatea consultantului fiscal trebuie sa aiba un caracter obiectiv si impartial, fara a fi afectata de interese personale sau exterioare. Consultantul fiscal este obligat sa pastreze secretul in legatura cu informatiile, faptele si documentele probante despre care ia cunostinta si pe care le detine ca urmare a exercitarii atributiilor de consultanta fiscala, fiindu-i interzisa, cu desavarsire, utilizarea acestora in interesul propriu ori in interesul unui tert.

Si a fost intalnirea de 10 ani...

Nu-mi vine sa cred ca au trecut 10 ani, de fapt chiar 11, de cand am terminat liceul. Asteptam cu nerbadare sa imi revad colgii intr-un cadru organizat, deja ma vedeam imbracata, coafata, aranjata si chefuind de zor cu colegii. Doar ca realitatea a fost alta. Trebuie mentionat ca noi, nici in liceu nu am prea fost o clasa organizata. Doar nu era sa se schimbe totul acum, dupa atatia ani! Ar fi fost prea frumos.

O colega a facut un grup, pe o retea de socializare si ne-am reunit virtual cu totii. Am inceput sa discutam cum ar fi mai bine sa ne intalnim. Am supus chiar si la vot. Bineinteles ca ne-am gandit si razgandit de vrei 15 milioane de ori, fiindca fiecare a avut ceva de comentat. Doar ca, foarte greu am ajuns la un numitor comun. In cele din urma s-a stabilit data si localul. Am asteptat mult ziua asta, si nu aveam de gand sa lipsesc tocmai eu.

In ziua cu pricina i-am dat indicatii clare sotului, ce are de facut cu fetele, si am plecat la distractie. Eram curioasa sa vad cum s-au schimbat colegii dupa atata timp, sa vad daca au ramas la fel, daca au ajuns sa-si indeplineasca visele. E! ce ganduri frumoase. Am ajuns ca de obicei prima. Ma rog, nu chiar, au ajuns inaintea mea doua colege. Evident ca am inceput sa palavragim ca niste gaitele. Rand pe rand au sosit si ceilalti. Cati au reusit sa vina, fiindca vreo 10 sunt, sau cel putin erau la vremea aia, plecati din tara. Si am mancat, am baut, am depanat amintiri, si nu in ultimul rand am ras. Ne-am indreptat spre un local unde se putea si dansa, tocmai pentru ca tacamul sa fie complet.
         
Am ajuns acasa, la ora 4 dimineata :)). Un record fantastic pentru mine. Nu prea imi place sa ies in oras fara perechea mea, dar asta a fost o exceptie. Si m-am distrat, m-am simtit bine, si mi-ar fi placut sa ne mai putem revedea cat mai curand.

Cum ne ajuta visele

Orice om viseaza chiar daca nu isi aminteste nimic dimineata si se spune ca este o activitate total involutara, pe care nimic din noi nu o dicteaza, insa este necesara organismului asemeni respiratului sau clipitului. Orice om viseaza macar o data pe noapte, cel putin o ora in ciuda faptului ca nu ne amintim nimic cand ne trezim sau chiar daca ne apar doar franturi, episoade mici, imagini neclare sau un fel de deja-vu-uri bruste care ne fac sa tresarim adesea.

Totusi un deja-vu este cu totul altceva, chiar daca poate sa induca o anumita legatura intre vis si realitate. Se poate ca de multe ori in vis sa traim viata reala sau invers, ceea ce ne face sa ne amintim in subconstient ce anume visam, iar acest lucru sa produca o anamneza continua. Ce visez - Interpretare vise nu este tot timpul modalitatea prin care oamenii de stiinta reusesc sa traga concluzii sau poate chiar niciodata utilizata de acestia, desi unii mai putin sceptici adopta si maniera mai putin stiintifica de a da o explicatie lucrurilor, mai ales ca ei nu detin o explicatie certa. In cele din urma mintea umana prezinta cele mai multe mistere, fiind poate chiar mai complexa decat intregul univers. Ceea ce au putut insa determina oamenii de stiinta despre vise este faptul ca acestea se produc in etapa REM a somnului care se declanseaza de mai multe ori pe noapte, aceasta putand fi atinsa mai ales de bebelusi, in proportie de 55 %, scazand pana la 20% la adulti. Tradus in termeni simpli, un adult viseaza mai putin cu mai bine de jumatate fata de un bebelus. 

Visele ne ajuta insa sa ne relaxam, deoarece numai in etapa REM putem cu adevarat sa ne odihnim creierul, fara ca el sa fie presat, avand libertatea deplina sa aleaga cum sa se auto-utilizeze. 

Iubire de mama

 Uneori ma intreb cum poate un copil sa aduca atata bucurie in sufletele parintilor. Raspunsul vine din inima acelui copil, care atunci cand se uita in ochii tai, iti spune din priviri ca te-a ales pe tine sa-i fi mama si pe el, sa-i fie tata. Un copil, care prin candoarea lui, poate schimba o viata de om. O mogaldeata de copil, ce te surprinde zi de zi, prin dragostea suprema care ti-o poate da, fara sa iti ceara nimic in schimb. Iar cand te strange in brate, simti ca inima ta bate cu putere, iar ochii ti se umezesc de atata bucurie.
        Ea, D., m-a invatat prima oara cum e sa fi mama. Acum ma invata cum sa ma bucur de ea si mai mult. Un copil care creste vazand cu ochii si care inca o data mi-a demonstrat cat de mult poate iubi. O iubire mare intr-un corp mic. Acele doua cuvinte acum, nu se mai indreapta catre mami si tati, ci catre surioara ei : L. te iubesc! Iar eu ma uit la ea, si simt cum imi bate inima cu atata putere ca parca imi sare din piept.
        L.  acea bucrie deplina, care a venit ca o incununare a iubirii dintre noi 3. Ca o completare in viata noastra. Cea mica, ne arata in fiecare zi, ce frumos e sa iubesti pur si simplu. Acele manute micute, care se intind spre tine, acei ochi cuprinzatori, care iti ating sufletul. Ea cu totul e speciala. E mezina noastra, care a schimbat totul in viata mea. Niciodata nu am crezut ca a fi mama, e un dar, un sentiment si o bucurie. A fi mama e un lucru  pe care nu l-as schimba pentru nimic in lume.
        Daca as avea tot aurul din lume si nu le-as avea pe ele, nu as fi nimic. Copilele astea doua, imi dau o putere inexplicabila, de a zambi chiar si in cele mai grele momente ale vietii. Atata iubire au adus in sufletul meu, incat de fiecare data cand le privesc, lacrimile imi strabat obrazul. Atunci stiu ca ele imi vor fi cea mai mare alinare la batranete, ca vor fi acolo mereu.