Cum sa cumperi un laptop second hand

Cumpararea unui laptop la mana a doua te poate face sa cheltuiesti mai mult decat ai fi vrut, daca ajungi cu el intr-un centrul de service laptop imediat dupa cumparare. De aceea trebuie sa stii cum sa eviti capcanele si sa achizitionezi un laptop deja folosit, dar nu si “mort”.

Stabileste ce iti trebuie – cumparaturile te pot face sa iti uiti prioritatile si sa deviezi catre ceva mai mare, mai frumos, mai puternic. Si mai scump. In centrele de service laptop se intampla mereu sa vedem persoane care au reusit sa cheltuiasca o suma considerabila pe un laptop performant, de care ina nu au nevoie. Ca punct de start, un utilizator de nivel minim (accesare email, utilizare office, browsing internet) are nevoie de 2 GB RAM si un procesor de 1GHz. Daca vrei si sa editezi poze si sa folosesti programe de file sharing/downloading ai nevoie de un pic mai multa putere: 4GB RAM si 2GHz. Pentru programe avansate de editare foto-video, jocuri complexe ori alte activitati care consuma multe resurse ai nevoie de un laptop mai puternic.
Un ecran perfect, pentru o imagine de calitate trebuie sa fie deviza ta atunci cand vrei sa cumperi un laptop folosit. Tehnicienii din service laptop recomanda o analiza atenta asupra ecranului, fiindca acestea sunt foarte greu de schimbat si pot transforma un laptop decent intr-o piesa scumpa de mobilier. Cauta orice semne, pixeli “morti” ori alte neregularitati pe ecran inainte de a cumpara aparatul.
Alege cu atentie marca laptopului. Unul dintre secretele bine ascunse ale lumii IT este acela ca fiecare marca de electronice fabrica laptopuri cu o anumita speranta de viata. In centrele de  service laptop vei gasi multe aparate care nu au fost destinate tranzactionarii la mana a doua, fiindca isi pierd repede functionalitatile si valoarea economica. Altfel spus, daca vrei un Sony, cumpara-l nou-nout, dar pentru Apple si Lenovo poti investiga piata second hand.

Verifica bateria laptopului si asigura-te ca merge perfect. Tehnicienii care lucreaza la service laptop se intalnesc deseori cu aparate a caror baterie este moarta iar tipul respectiv nu se mai fabrica. Avand in vedere ca unele baterii trebuie comandate direct la producator, in strainatate, acestea ajung sa coste mult mai mult decat laptopul in sine. Daca aparatul second hand are mai mult de 3 ani (durata de viata a unei baterii), asigura-te intai ca poti cumpara si o baterie noua pentru el.
Afla valoarea laptopului inainte de a-l cumpara. Exista o multime de siteuri pe care poti completa detaliile aparatului si poti afla cat valoreaza in acest moment. Majoritatea inginerilor dintr-un service laptop folosesc un asemenea site pentru a     stabili daca aparatul merita reparat. Astfel vei evita si diversele oferte la suprapret care incarca piata de laptopuri second hand.
   
Dupa ce ai cumparat un laptop second hand si ai respectat toate sfaturile de mai sus, asigura-te ca nu mai are nicio urma digitala a fostului proprietar: scaneaza-l cu un antivirus, apoi un  anti-spyware si reinstaleaza programele a caror licenta nu se poate transfera. La sfarsit, bucura-te e noua investitie.

Cand companiile isi boteaza brandurile la intamplare…

Traim inconjurati de bannere publicitare, de reclame, de branduri care mai de care mai atragatoare si mai cuceritoare. Multe dintre numele lor ne raman intiparite in minte toata viata-vezi Adidas, Colgate, Puma, Nike, Pegas, Brifcor, Cico, (pentru cine a prins vremurile comuniste de la noi). De obicei, un nume al unui brand exprima o idee, un mesaj, o asociere intre valorile companiei respective si componenta de marketing.

Trec luni, poate ani pana cand o idee se materializeaza intr-un nume de brand pe care nu-l uitam prea usor. Totusi, in goana dupa profit si dupa scoaterea pe piata de noi produse, producatorii nu mai acorda atat de multa atentie numelui, de unde si o serie de „erori” care starnesc zambete. Iata cele mai ciudate. Incepem cu o inghetata pe bat „Golden Gaytime”, care are un slogan naucitor: „4 delicious chances to have a gay time!”. Ce ti-ai putea dori mai mult decat sa lingi inghetata asta, nu? Sau poate vrei niste „asse”, tot o inghetata delicoasa, va spun, nu alta. Dar avem si o pasta de dinti la fel de simpatica numita „Oral-Me” sau o bautura instant sub forma de pulbere gata de preparat numita, pe asta chiar nu o intuiti (nici eu n-am crezut ca exista asa ceva), „Suks”. Revenind la mancare, de aceasta data pentru pisicute, avem un brand numit „Frenzied”, dar si o apa „Zephyrhills” sau niste bombonele foarte bune „Joke Breast”. Continuam cu o conserva foarte buna de la „Shito”, luam si un calmant al durerilor de gat de la „Stripcelz”.

Nu-i asa ca vi s-a facut foame? Mie da. Hai atunci sa servim o supita in care am pus „Cock” (o baza pentru mancaruri), ca desert va propun niste crantanele de la „Gookie” sau de la „Only Puke” si o fructa ceva la „UGLY”. La final, ca sa nu mirositi a „Cock”, puneti mana si luati „retarDEX” pentru respiratia urat mirositoare sau mai simplu, de la Starburst, niste bomboane „Sucks”. Eh, nu ca vi s-a facut sete, nu? Mor de rabdare sa gustam o bautura racoritoare de la „PEE COLA”, dar nu goala, nu, ci cu niste specialitati de la… respirati adanc… „Jussipussi” sau niste snacksuri bune de la „Megapussi”. S-aveti pofta!

Oferta inchirieri de weekend la masini

Odata cu primavara a venit si caldura si cu siguranta si dorul unora de a pleca departe de oras, departe de casa, unde sa se relaxeze si sa poata respira aer proaspat in natura. Pentru unii este usor sa fuga de grijile cotidiene, insa pentru altii nu e chiar atat de simplu. Pentru cei care vor insa sa faca o escapada macar de weekend si nu au un mijloc de transport la dispozitie iar aici ne referim la deplasari la orice ora din zi si din noapte - exista solutiile de inchirieri masini, iar primavara nu vine numai cu vreme placuta ci si cu o oferta inchirieri de weekend, cel putin pe rpdrentacar.ro.

Ofertele de weekend sunt foarte avantajoase la inchirieri de masini, astfel incat poti sa te bucuri pentru un interval de trei zile, de mobilitate si de viteza alaturi de cei dragi sau alaturi de prieteni. Masinile pot fi inchiriate pe weekend la preturi mai mici de 100 de euro, iar intervalul in care puteti sa va bucurati de oferte este de regula de vineri dimineata de la ora 9 - pana luni la ora 12:00. In plus, daca tot vine vremea frumoasa, poti rezerva o masina din timp ca sa ai cu ce sa ii vizitezi pe cei care nu iti sunt atat de aproape si obtii si alte reduceri.

Cu totii stim cat de greu este sa vrei sa mergi in concediu sau sa pleci cateva zile pentru relaxare si sa nu ai niciun mijloc de transport la dispozitie. Iar daca stai dupa trenuri sau microbuze, e clar ca trebuie sa iti faci orarul dupa ele si sa nu mai punem nici timpul pierdut in statii, pe care cu masina personala sau cu o masina inchiriata nu le faci, astfel incat solutia optima este sa apelezi la o oferta inchirieri masini de weekend.

Ingropati-ma pe dupa plinta

Nu-mi place sa scriu cronici neaparat pentru ca nu ma pricep. Dar am sa scriu in cateva vorbe despre un spectacol foarte drag mie, in maniera egal obiectiva si subiectiva, spunandu-va exact ce am vazut eu in spectacolul acesta. Mai exact o sa incerc sa vi-l prezint, prin ochii mei.. incercand sa va determin sa mergeti sa il vedeti. Pentru ca merita!

Ingropati-ma pe dupa plinta

“Unu, doi, unu, doi… numele meu este Sasa Saveliev. Sunt elev în clasa a doua si locuiesc cu Bunica. Si cu Bunicul. Mama m-a schimbat pe un pitic vampir si m-a parasit. De atunci atarn ca un crucioi de gatul Bunicii. Si asta se intampla de la patru ani…”

Asa isi incepe povestea Sasa, copilul prins intre bunica, de care e crescut si pe care nu vrea sa o supere sau sa o faca sa planga, si mama care ii lipseste si pe care o iubeste cu disperare. Asistam, vreme de aproape patru ore, la un spectacol in rama – din care fiecare spectator isi poate extrage propria poveste. Pentru unii este un spectacol cu despre dragoste (nimic siropos, romantic, comercial) , pentru altii este o drama realista pura care le lasa julituri –ca de unghii- interioare. Pentru unii este despre Sasa. Pentru altii despre Bunica ce ii poarta nepotului o dragoste bolnava, obsesiva, irationala. Spectacolul este, insa despre un suflet colectiv: acela al personajelor angrenate intr-un razboi psihologic atat de puternic incat desfiinteaza posibilitatea peretilor ficsi din decor, inlocuindu-i – pe rand, prin rotatie- cu obiecte, mobile vechi, usi care se pot deschide in directia in care vrei tu sa se deschida si diverse alte spatii de joc. Astfel ca acelui gol sufletesc al tuturor personajelor ii trebuia un spatiu de strigat, neingradit. Pentru ca durerea a lor a rupt peretii sufletului si nu ar fi putut rupe, cu la fel de multa usurinta, si peretii ficsi ai decorului. Sau s-ar fi prabusit ei la monologul bunicii despre viata care pentru ea nu a insemnat niciodata mai nimic.

Durerea cea mai mare, care nu isi gaseste niciodata cuvintele potrivite , este insa cea a lui Sasa, . In lupta data intre bunica sa care l-a crescut si mama pe care o iubeste, copilul Sasa devine camp de batalie. Intr-un permanent proces de „du-te – vino” , Sasa capata rolul bilei pasata de la bunica ce-i jigneste mama povestindu-i tot felul de lucruri urate si neadevarate despre ea, si mama care, la fiecare intalnire, ii contrazice asteptarile. Pentru ca, intr-adevar, Sasa merge indoctrinat si foarte bine-„prost informat „la fiecare intalnire cu „Ciumita lui draga”, cum o alinta el,  dupa prea-brutalul „ciuma”pe care bunica il atribuie mamei lui pentru a deforma imaginea copilului despre fiinta care-i este totusi cea mai draga. Iar informatia bunicii nu se potriveste niciodata cu ceea ce descopera in bratele mamei sale..

Sasa este o pasa dramatica . Propulsat de la blestemele si ocarele bunicii la alinturile mamei, copilul nu mai distinge realitatea. Dar probabil ca nici noi nu o distingem precis pentru ca nu stim pe cine sa condamnam, daca sa condamnam,  pentru ca in spatele fiecarei actiuni aparent nedrepte sau exagerate,  se afla o poveste atat de plauzibila si dezarmanta care a determinat atitudinea omului de azi. Dar, Doamne, acest teren minat pe care o mama si o fiica isi duc lupta , explodeaza sub picioarele copilului. Pentru ca Sasa sufera cel mai mult. Boala lui, dincolo de stafilococul auriu, colita, astm, pancreatita, polipoza nazala sau sinuzita cronica, e una sufleteasca pentru care bunica nu ii ofera insa medicatie. E boala pe care bunica nici nu o vede. E debusolarea lui, lupta sa interioara intre a nu o supara pe „buni bun” vorbind de mama sa si iubirea absolut coplesitoare pentru mama care, dincolo de vorbele bunicii, pentru el e perfecta. Si care ii lipseste. Alaturi de care ar vrea sa stea dar avand grija si ca bunica sa nu se supere. Debusolarea lui e autodistructiva iar felul in care o manvreaza, atat de subtil pentru un copil, iti strange sufletul ca un ghem si te face sa il simti in stomac, intr-un gol mare. Cand il privesti pe Sasa, nu mai clipesti. Inghiti doar in sec, uneori.

Lupta bunicii pentru Sasa este intocmai sensul vietii ei. Dupa o viata intreaga de esecuri, suferinte si dezamagiri (un sot mereu plecat, afemeiat, cabotin chiar, moartea primului copil, frustrarea fiicei care nu a facut nici cariera, si-a luat si un barbat sub nivelul ei si nici copil sanatos nu a facut) singura ei dorinta este Sasa. Plecarea lui Sasa de langa ea nu ar insemna decat sinuciderea si este razboinica (magistral interepretata de Mariana Mihut) pana la egoism acerb in lupta pentru castigarea lui Sasa. „Mai bine muream copil decat sa traiesc toată viata fara iubire. Toata viata m-am daruit altora. Eu i-am iubit ca o nebuna iar ei fugeau de mine ca de ciuma... Da, sunt monstruoasa în dragostea asta pentru Sasa".  Pe acest copil, pe care-l „umple de ocari, spaime si blesteme dar si de o dragoste nebuna”, nu l-a menajat nici cand a vrut sa afle ca „atarna de gatul ei ca un crucioi de fier”. Iar din autocaracterizarea lui Sasa (interpretat de Marian Rilea - deopotriva cu mintea adultului care isi aminteste si cu sufletul copilului pe care il doare) nu lipseste niciodata aceasta informatie atat de „pretioasa” (Cu toate ca in mod normal lipsa ei ar fi fost de preferat).  "Mama m-a atarnat de gatul bunica-mii ca pe-o cruce de-o tona. Si uite-asa atarn… de la patru ani". Dar nu informatia in sine, ci seninatatea cu care Sasa o transmite , si trece mai departe la jocurile lui, ne face inima sa nu mai bata pentru o secunda. Copil cu greutatea sufleteasca a unui ”crucioi de fier” ,Sasa nu are alte dorinte decat aceea de a fi „ingropat pe dupa plinta „de unde sa o poata vedea vesnic pe mama sa cum isi face treburile prin casa. Tensiunea spectacolului se instaleaza inca de la primele replici, din primele minute, o data cu primele acorduri ale violoncelului si se intensifica permanent (cu mici momente de rasuflu) pentru ca pe monologul final al bunicii- care nu exclude nici vorbe bune dar nici caracteristicile blesteme- sa te tinuiasca in scaun cu templele zvarcolindu-ti-se. Prezenta bunicului( cu atata bunatate interpretat de Claudiu Stanescu), a piticului-vampir (Vizante) a lui Leosa (Valentin Popescu) sau a asistentei( Profira Serafim) a fost intotdeauna venita la momentul potrivit pentru a ne arata si cealalta latura a personajelor care ne tulburasera pana atunci.

„Ingropati-ma pe dupa plinta” ( regia, atat de butal-realista, Yuri Kordonski) este un spectacol care nu putea avea un decor fix si pentru ca i se construieste o data cu personajele. Ele il aduc in scena, o data cu vorbele pe care le rostesc, cu sentimentele pe care le exteriorizeaza…sau nu! Decorul (semnat Nina Brumusila), in acest spectacol, este aportul actorului in povestea sa de moment. Astfel ca blestemele Bunicii, saracia, tristetea si frustrarea vin insotite de mobilele vechi, frigiderul care abia daca mai functioneaza sau canapeaua jerplita in timp ce, momentele intalnirii micului Sasa cu mama sa, aduc dupa sine leaganul( poate nu intamplator) sau ninsoarea cu confetti care ajung cu darnicie si in public . Si toate se misca in scena in functie de actori. Nu invers. Nu am vazut in decor decat exteriorul conflictelor interioare ale personajelor. Pana la capat. Pana la finalul in care ramanem  intr-un spatiu gol (semn poate al goliciunii interioare) cu o usa la marginea scenei, de a carei parte exterioara sta Bunica blestemand si cerandu-si nepotul inapoi iar a carei parte interioara doarme Sasa in linistea caminului mamei lui…

Alegerea invitatiilor de nunta - un pas esential pentru marele eveniment

Ce trebuie sa faci atunci cand urmeaza sa planifici o nunta? Care sunt primii pasi pe care trebuie sa ii urmezi cand demarezi procesul de organizare a cununiei? Acestea si multe alte intrebari si le adreseaza cu siguranta fiecare viitoare mireasa si fiecare mire in parte, iar lucrul bun este ca sunt doi si le pot gandi impreuna. Ei bine, daca cei doi chiar nu se pricep, atunci pot apela la un organizator de nunti, o persoana profesionista care sa stie exact la ce sa se astepte si ce anume trebuie sa faca. Iata care sunt insa cateva dintre sfaturile pe care puteti sa le primiti de la profesionisti:

Stabiliti data nuntii de comun acord cu nasii, asta desigur dupa ce i-ati ales; incercati sa adoptati o tema a nuntii, in cazul in care doriti sa fie ceva mai extravagant, iar daca doriti ceva mai simplu ganditi-va la accesorii. In orice caz aveti nevoie de invitatii. Inainte de a face insa comanda de invitatii este clar ca trebuie sa apelati la altceva si anume la o zi libera in care atat mireasa cat si mirele sa se gandeasca la toate cunostintele posibile pe care sa le invite. Si sa nu uitam ca socrii mici si socrii mari, cat si nasii vor avea invitati din partea lor, ceea ce inseamna ca va trebui sa comunicati si cu ei, iar la final sa trageti linie pe lista de invitati.

Urmeaza apoi comanda de invitatii. Aici puteti opta pentru invitatii Ema, care sunt foarte frumoase, acceptabile ca pret, extravagante sau simple, excentrice sau clasice, exact cum va doriti. Totusi - daca ati ales invitatiile, este bine sa aveti pregatita si locatia evenimentului ca sa o puteti adauga pe invitatii Ema, alaturi de ora, de data si de alte detalii pe care doriti sa le implicati.

Demachierea pielii sensibile

Numai cine nu are de furca in fiecare zi cu o piele sensibila nu stie ca demachierea acestui tip  de ten este o etapa peste care nu e bine sa sari niciodata. Dar niciodata. Asta daca nu vrei sa ai de furca imediat cu tot felul de tratamente costisitoare, fara sa mai pun la socoteala disconfortul unui ten iritat. Insa, demachierea trebuie neaparat facuta cu produse adecvate tenului sensibil, pentru ca fiecare produs cosmetic aplicat pe fata va avea efecte nedorite, daca nu este ales cu simtul raspunderii.

Pentru ca sunt un fan al apei termale si al beneficiilor pe care eu una simt ca le aduce tenului meu, am ales ca produs perfect pentru demachiere o spuma de fata cu apa termala, de la Avene. Spuma este destinata tenului mixt, luptand – destul de eficace dupa parerea mea – cu stralucirea nedorita a zonei T (frunte, nas, barbie). Neavand sapun in compozitie, spuma inchide foarte bine porii si echilibreaza secretia de sebum cu ajutorul acidului glutamic. Proprietatile indiscutabile pentru tenul sensibil vin tocmai din faptul ca este un produs pe baza de apa termala, ceea ce face sa fie calmanta si anti iritanta.

Spuma are o textura foarte lejera si curata perfect tenul. Mai mult, dozarea este mult usurata de faptul ca are un sistem cu pompa. De asemenea, imi place pentru ca are un miros usor, agreabil si nu irita absolut deloc fata. Dupa curatarea tenului cu spuma de curatare, aplic intotdeauna si un puf-doua de spray cu apa termala, tot de la Avene, pentru un plus de linistire a pielii. In plus, este extrem de utila pentru a te racori dupa o zi caniculara.

Traduceri de acte auto – informatii complete

In situatia inmatricularii in Romania a unui automobil strain rulat si in vederea stabilirii cuantumului diverselor taxe (de exemplu timbrul de mediu), este necesara punerea la dispozitia organului fiscal competent a unor documente care sa ateste calitatea de proprietar al autovehiculului, data primei inmatriculari a acestuia, precum si nivelul noxelor.

In acest sens, este necesara traducerea autorizata a facturii auto sau a contractului de vanzare-cumparare auto (care atesta proprietarul autovehicului), respectiv traducerea autorizata a certificatului de inmatriculare auto (in baza datelor din acest document autoritatea competenta va stabili cuantumul taxei - timbrul de mediu). O veste buna este ca nu se mai cere ca traducerile autorizate ale actelor auto sa fie si legalizate notarial, deci, nu veti mai avea nevoie de traduceri de acte auto legalizate.

Este important sa luati in calcul experienta biroului de traduceri la care apelati pentru traducerea actelor auto de care aveti nevoie. O firma de traduceri cu experienta va va pune la dispozitie traduceri de calitate, precum si servicii rapide de livrare. Costurile trebuie sa reflecte calitatea traducerilor efectuate, de aceea, este bine sa va informati inainte cu privire la tarifele practicate pentru astfel de traduceri. De asemenea, trebuie sa aveti in vedere faptul ca traducatorii la care apelati sunt autorizati de Ministerul de Justitie al Romaniei.

Exista firme de traduceri care realizeaza traduceri de acte auto intr-o singura zi sau care va ajuta sa economisiti timp, oferindu-va posibilitatea de a transmite online actele auto pentru care aveti nevoie de traducere. Un alt avantaj care va este pus la dispozitie de unele firme de traduceri acte auto (in special pentru rapiditate) consta in posibilitatea de a plati prin transfer bancar. In urma platii efectuate, traducerile de acte auto va sunt trimise prin curier la domiciul sau locul indicat de dumneavoastra (activitatea de curierat se taxeaza suplimentar, insa economisiti timp si beneficiati de rapiditate in livrarea traducerilor).

Daca doriti sa inmatriculati o masina second hand, achizitionata dintr-o tara membra UE, aveti nevoie de traducerea unuia sau mai multor documente din care sa reiasa:

1. Faptul ca sunteti noul proprietar al autoturismului;
2. Data la care a fost inmatriculata pentru prima data masina in tara de origine;
3. Un act din care sa reiasa nivelul emisiilor de carbon specific masinii pe care doriti sa o inmatriculati.

In general, birourile de traduceri efectueaza traduceri in si din toate limbile de circulatie internationala, astfel ca, din acest punct de vedere, nu veti intampina probleme. Veti gasi rapid o firma de traduceri specializata pe limba in sau din care doriti sa se efectueze traducerea.

Petrece o zi minunata in capitala Romaniei

Bucurestiul este un oras situat in sud estul tarii. Acesta are o populatie de aproximativ 2 milioane de locuitori. Fiind numit micul Paris pe vremuri, Bucurestiul ramane si astazi un oras important care ofera nenumarate posibilitati de dezvoltare economica, dar si de petrecere a timpului liber.

Fiind capitala unei tari care a aderat in Uniunea Europeana in urma cu sapte ani, Bucurestiul si-a deschis portile in fata mai multor etnii si natiuni. Pe strazile lui poti intalni oameni de toate rasele si varstele.
Cu toate ca este foarte aglomerat, acest oras iti poate oferi clipe de neuitat. Pentru relaxarea cetatenilor, dar nu numai, capitala Romaniei are diverse atractii turistice si parcuri ce se intind pe hectare de teren. Daca te afli in Bucuresti doar in trecere sau locuiesti aici de multi ani, in acest articol gsesti sfaturi pentru a petrece o zi de neuitat.

Primul loc unde trebuie sa ne oprim in calatoria noastra este parcul Herastrau. Acesta este cel mai mare parc amenajat din Bucuresti. Aici poti vizita un lac cu acelasi nume precum parcul, iar pe acest lac poti merge cu vaporasul, barca sau hidrobicicleta. Mai mult decat atat, in acest parc este situat Muzeul Satului. In acest muzeu poti vedea case si biserici traditionale din toate cele trei regiuni ale Romaniei: Tara Romaneasca, Transilvania si Moldova.

Cand plimbarea in aer liber a luat sfarsit, capitala iti pune la dispozitie o gama larga de muzee, biblioteci si monumente istorice. Mergand in astfel de locuri poti sa fii sigur ca vei petrece momente culturale deosebite. Unele din aceste locuri pe care le poti vizita sunt: Muzeul Antipa, armatei, de istorie, de arheologie, Casa Poporului, biblioteca nationala, centrul vechi de pe Lipscani, etc.

Daca ziua se apropie de amiaza si iti este foame in Bucuresti poti gasi foarte multe restaurante formidabile cu mancare specifica multor tari din intreaga lume, la preturi accesibile. Dupa o masa copioasa, Bucurestiul iti ofera posibilitatea sa petreci un timp deosebit la cumparaturi. Mai multe mall-uri, dintre cele mai mari din tara te asteapta cu portile deschise. La ora 22:00,  seara ta inca nu trebuie sa ia sfarsit. Cinematografele din capitala te intampina cu cele mai noi productii.

Dupa miezul noptii, daca esti frant de oboseala dupa o zi epuizanta, te poti indrepta spre unul din hotelele de cinci stele ale capitalei. In conditii de vis acum este timpul sa pui capul pe perna si sa te odihnesti. Maine te poate astepta o zi la fel de aglomerata daca vrei sa mai vizitezi si restul atractiilor din capitala.
Noapte buna!

Fotagrafiile digitale - franturi de arta

Ce anume face o fotografie sa fie speciala?  Ce o plaseaza pe rangul de fotografie ce poate sa fie numita opera de arta si o diferentiaza de o simpla poza sau ce anume o face sa fie mai apreciata fata de alte fotografii facute probabil in acelasi context? Cu siguranta un factor determinant in aceasta privinta este reprezentat de peisaj, de cadrul ales sau chiar de frumusetea persoanei sau a persoanelor care sunt in acea fotografie.

Oricare ar fi insa motivele, cert este ca daca nu stii sa jonglezi putin cu lumina si nici sa cuprinzi in fotografie elementele potrivite, atunci in zadar ai la dispozitie toti acei factori care te pot ajuta sa obtii fotografii digitale perfecte. Sa nu mai vorbim despre aparatele profesionale digitale, care oricat de scumpe ar fi ele si oricat de sofisticate ar parea, nu prezinta niciun avantaj in mana unui amator, care vrea doar sa aspire catre arta si nu face nimic in acest sens. Fotografia se invata, insa ea se invata frumos, din pasiune si foarte usor daca intervine dorinta. In plus, atunci cand stim sa alegem setarile potrivite in cadrul unui portret de exemplu, cu siguranta vom avea rezultatele dorite. Multi spun ca animalele sunt fiintele cele mai greu de pozat deoarece ele nu pot sta locului si mai ales pentru ca mereu sunt prinse in miscare si in pozitii ciudate si atat de mult am dori parca sa avem amintiri placute mai ales cu animalutele noastre preferate de companie.

Un fotograf bun va sti mereu cand sa fie pe pozitie si cand poate sa faca fotografii digitale perfecte unor patrupede jucause. In final pasiunea este cea care sta marturie in fata oricarui hobby, ce poate deveni arta si poate capata istorie. Fotografiile, indiferent unde alegem sa le facem pot fi franturi de arta si ele, numai daca le realizam cu bun gust.