CRT sau LCD si LED? Ce sa alegem daca vrem calitate inainte de toate?

Acum pe piata gasim tot felul de electronice si Smart Tv-uri, televizoare cu LED, LCD, cu diagonale foarte mari, cu rezolutii uimitoare, insa inainte de aparitia noilor tehnologii batranul CRT (Cathode Ray Tube) isi facea treaba foarte bine. Tehnologia CRT se intalneste in general la monitoarele din primele generatii, cele de tip televizor cu tub, fiind depasita in zilele noastre de cea din televizoare led ieftine, o alternativa mai buna, mai flexibila si mai usoara la capitolul greutate.

Proiectarea imaginilor pe monitor in cazul CRT se facea la rezolutii modeste, nu se punea problema de HD, insa cand era vorba de imagini, monitoarele de acest tip puteau da clasa oricaror led-uri din cauza pixelilor mai multi asezati intr-o anumita zona, dar si gratie contrastului mult mai mare. In comparatie cu un CRT, un LED sau LCD are o lumina mai buna, contrastul se apropie deja de cel al vechilor monitoare, iar rezistenta in timp creste pe masura ce apar alte modele noi. Fidelitatea culorilor afisate si unghiurile din care pot fi privite situeaza CRT-urile in top si sunt folosite in continuare de cei care lucreaza cu diverse aplicatii pentru prelucrarea pozelor sau imaginilor in miscare.

LCD-urile si LED-urile consuma insa mai putin decat un televizor cu tehnologia CRT, nu se supraincalzesc, nu au rata de refresh prea mare si nu palpaie, au culori mai multe, negrul nu e asa de intens, au rezolutii mai mari si rate de refresh mai bune, raspunsul la input se calculeaza deja in milisecunde. Saturatia culorilor e aproape zero la LED sau LCD, iar problemele de luminozitate si contrast lipsesc. LCD-urile si LED-urile nu emit radiatii foarte multe, au automatic resize mult mai bun ca la CRT-uri, au rezolutii native si culori de maxim 8 biti.

Studii de caz fascinante din cariera lui Sigmund Freud

Micutul Hans. Freud a lucrat si cu un baietel de cinci ani pe care l-a numit micul Hans, adus la consultatii de catre tatal sau. Baiatul se temea de cai si de aceea parintii sai au hotarat sa-l dea pe mana celebrului Sigmund Freud. Dat fiind faptul ca avea doar cinci ani si nu prea vazuse cai atat de aproape de el sa se sperie, era un pic ciudata aceasta teama. Caii sunt infricosatori si mari, iar micutul se temea mai ales de cei de curse dupa ce vazuse unul murind in fata ochilor lui, in timpul unui accident nefericit.

Pentru ca vorbim de Freud, explicatia sa nu s-a redus doar la a pune totul pe seama calului mort in fata lui. Dupa Freud, copilul era speriat de moarte de cai, dar nu de toti, doar de cei cu boturile negre, de unde si asocierea imediata cu mustata tatalui. Nici cabalinele care purtau ochelari de cal nu erau pe placul lui, de unde si trimiterea directa la ochelarii tatalui sau. Pana la urma, Freud l-a diagnosticat pe micut cu o extensie a complexului Oedip. Calul era de fapt o reprezentare a tatalui sau, cu trimitere la mustata si ochelari, dar si la calitatile masculine puternice ale caiilor. Micutul se afla intr-un proces intens de dezvoltare a unui sentiment de dragoste cu accente sexuale pentru mama sa si l-a vazut pe tatal sau ca un rival in calea fericirii sale, nemaiputand sa-i atraga atentia si sa o iubeasca. Tatal sau era mai mare si mai puternic decat el, de unde si frica de tatal sau, dar si de cai.

Terapia aplicata era dependenta de persoana de care ii era frica micutului, iar sedintele inca se mai desfasurau cu tatal sau in preajma. Intr-un final, dupa mai multe sedinte, Freud a constatat ca a avut dreptate si ca e vorba de complexului Oedip. La 19 ani, micutul a fost vizitat de Freud, care a constatat ca el scapase de toate temerile din copilarie si nu mai isi amintea nimic de problemele sale.

Anvelopele off road: un must-have pentru aventurile la volan

Daca esti un impatimit al calatoriilor pe munte sau in locuri mai greu accesibile cu masina proprie, ca si sofer, cu siguranta esti la curent cu faptul ca nu poti parcurge astfel de suprafete cu anvelopele destinate exclusiv strazilor orasenesti. Alternativa ideala, bineinteles, este reprezentata de niste anvelope off road. Ca si in alte cazuri, insa, ai de ales intre o gama variata de optiuni care pot fi potrivite sau nu pentru masina ta si scopurile in care o utilizezi.

Asadar, cum te poti asigura ca faci o investitie benefica pentru tine? Se pare ca cel mai important factor de care trebuie sa tii cont ar fi dimensiunile necesare pentru tipul de masina pe care il detii. In al doilea rand, este indicat sa te gandesti daca doresti sa poti folosi anvelopele atat off road, cat si on road, intrucat exista atat produse destinate exclusiv plimbarilor off road, cat si unele care se adapteaza usor la drumurile asfaltate de pe autostrada sau din oras. In functie de traseurile pe care urmeaza sa le parcurgi, este recomandat sa te orientezi catre anvelope off road cu o tractiune mai mica sau, dimpotriva, mai mare daca urmeaza sa parcurgi un traseu dificil. In final, este de mare importanta sa eviti depasirea vitezei maxime notate pe avelopele pe care le achizitionezi.

Indiferent cat de rezistente ar fi, acestea sunt concepute in asa fel incat sa faca fata doar unor anumite conditii si viteze. Incalcarea acestor reguli poate duce la consecinte grave, mai ales daca se petrece frecvent. Daca, insa, tii cont de aceste reguli de baza si iti acorzi timpul necesar in alegerea unor anvelope off road de calitate, te vei putea bucura in voie de aventurile tale la volan chiar si pe cele mai dificile suprafete.

Cum sa ai un Halloween perfect cu articole de petrecere de calitate?

Nu mai e mult pana la Halloween, asa ca pregatirile pot incepe inca de pe acum. Prin excelenta, aceasta sarbatoare cam infricosatoare este perfecta pentru a colinda si a strange cat mai multe dulciuri si fructe, dupa cum se obisnuieste la americani, de unde restul lumii au adoptat-o. La noi, cei mai nerabdatori sa-i intampine pe vampiri si varcolaci ori scehelti, vrajitoare sunt copiii, cei care anima, impreuna cu tinerii, majoritatea locurilor care organizeaza asa ceva.

Micutii se costumeaza in cele mai odioase personaje din filme sau desene animate si organizeaza petreceri tematice cu articole de petrecere inspirate din aceste realitati televizate. Daca nu vreti sa fiti prinsi pe picior gresit si sa-l dezamagiti pe micut puteti incepe sa cautati cele mai frumoase costumase inca de pe acum pe oricare dintre site-urile care comercializeaza astfel de articole de petrecere. De aici puteti achizitiona de la masti cu personaje, pana la costume intregi si baghete magice, rochite de printese si palarii ori sabii. Avantajul cumpararii de produse din magazinele online tine de preturile mai mici, ofertele care vor incepe sa apara in urmatoarea perioada si de calitatea mai buna a costumaselor sau accesoriilor. Orice neclaritati aveti puteti intreba, puteti sa va interesati cam ce mai spun si ceilalti clienti care au mai cumparat articole de petrecere de la respectivele magazine online, puteti sa stati cat doriti si sa alegeti unul dintre zecile de produse oferite. Exista si varianta costumelor de lux, din materiale foarte bune si care imita perfect costumele reale din desene animate, exista marimi pentru toti copilasi si preturi care nu vor goli pusculita niciunui parinte.

Indiferent ca vor sa fie doctorite, Batman, Superman, printese din povesti, pirati sau Diavoli si Diavolite, cei mici se vor simti in largul lor si se vor distra cat vor putea de mult, iar dvs. veti fi incantat de alegerea facuta.