Ce rochii alegem pentru restaurant

O cina formala la un restaurant select, la fel ca si un eveniment organizat intr-un restaurant, vor pune intotdeauna probleme legate de natura tinutei pe care sa o adoptam. Mereu ne vom imbraca fie prea pretentios, fie prea simplu pentru iesirea respectiva, daca nu tinem seama de dress code-ul evenimentului sau de cel al restaurantului respectiv. Lumina difuza, muzica in surdina, o ambianta mai romantica sau mai intima si un meniu care cu siguranta nu cuprinde burgeri, ci unele dintre cele mai fine aperitive si cele mai vechi vinuri... Asa arata un restaurant care de cele mai multe ori impune un dress code, astfel ca nu oricine poate intra in jeans sau pantofi sport.

Cele cinci dress code-uri internationale pentru restaurante sunt: casual, business casual, casual elegant, formal sau jacket. Am zice ca este suficient pentru a sti cum sa nu dam gres cu prezenta noastra atunci cand ne confruntam cu o astfel de iesire, insa iata cateva sfaturi in materie de alegere a unei rochii femei elegante pentru o iesire la restaurant. Un restaurant cu un dress code casual elegant va face o doamna sa priveasca in propria garderoba cu mai multa atentie. Un stil potrivit pentru o iesire la cina intr-un astfel de restaurant poate insemna o rochie neagra mai speciala, ceva deloc banal insa nu foarte incarcata si nici kitch. Aceasta poate fi completata de o esarfa pretioasa de seara si de un clutch perfect asortat. Bijuteriile vor face diferenta intre acest stil si, de pilda, business casual, aici fiind permise bijuterii mai fine, dar si un machiaj ceva mai indraznet.

Culorile inchise sunt in general extrem de potrivite stilului casual elegant, asadar nu riscati sa dati gres. Stilul formal la fel ca si black tie lasa femeilor liber la optiuni pentru rochii cat mai elegante, fie cele de cocktail sau chiar rochii lungi. Este vorba despre un stil elegant prin excelenta, cu rochii mai decoltate, cu croieli aparte, rochii lungi si grele sau fluide, toate complimentand foarte bine silueta, este vorba despre bijuterii mari si pretioase si despre un machiaj mai spectaculos.

Accentul prezentatorilor de stiri

Daca din curiozitate veti da pe orice canal de pe teritoriul USA veti auzi prezentate cele mai importante stiri cu acelasi accent. Accentul acesta elimina intonatiile regionale. Are si niste caracateristici suparatoare, precum ritmul prea lent si pronuntia definita parca prea bine. Invatatul acestui tip de vorbit in public, pe post, este printre primele lectii pe care le iau prezentatorii de stiri, lectiile de dictie fiind esentiale.

La cursuri cei care vor sa lucreze la radio sau in televiziune si sa apara pe post, sa se auda pe post, trebuie sa treaca prin toate etapele unei astfel de invatari, de la enuntarea fiecarei parti a cuvintelor, pana la eliminarea accentelor locale si stereotipurilor legate de fraza, topica, discurs. Insa accentul prezentatorilor de stiri se pierde in istorie. Daca inainte la radio auzeati un accent care semana mai mult cu cel al unei voci din off de pe tv, acum vocea pe care o percepem pare sa fie mai apropiata de cea a tipului de langa noi, a vecinului simpatic care ne zambeste in fiecare dimineata. Accentul prezentatorilor de stiri nu dispare fara o batalie, desigur.

Pentru ca e asa de bine cunoscut, orice greseala e taxata imediat si fara menajamente. Trecerea la accentul local chiar si pentru cateva minute poate enerva telespectatorii-ganditi-va cum ar fi ca Andreea Esca sa vorbeasca jumatate de jurnal intr-o moldoveneasca pe care doar in povestile lui Ion Creanga o mai intalniti.

Cand renuntam la 3G pentru 4G?

Producatorii de telefonie mobila si dealerii de astfel de produse folosesc foarte frecvent sintagma 3G si 4G pentru a-si promova produsele. Insa ce inseamna exact 3G si 4G si cat de mari sunt diferentele intre aceste doua concepte? Pentru cei care inca nu stiu nimic despre cele doua tehnologii, prima si cea mai importanta mentiune este ca telefoane 3G inseamna telefoane de generatia a 3-a iar 4G evident telefoane de generatia a 4-a. Despre ce generatie este vorba?

Generatia de tehnologie mobila utilizata de catre telefoane sau retele mobile. Tehnologia 3G, cea mai folosita astazi la scara larga in intreaga lume, a aparut in 2003, si aducea ca noutate absoluta viteze de navigare pe internet de minimum 144 Kbps, insa in prezent aceasta viteza incepe de la minimum 400 kbps si poate ajunge la viteze de zece ori mai mari. De asemenea, calitatea apelurilor voce este cu mult imbunatatita de la o generatie de tehnologie la alta. Telefoanele 4G, a caror lansare a fost atat de asteptata, promit practic o viteza si mai mare decat cea a conexiunilor prin 3G. Pentru cei care isi petrec foarte mult timp pe internet sau pentru cei a caror activitate implica si transferuri mari de date, 4G poate fi o solutie mai mult decat salvatoare. Daca din punct de vedere al vitezei de navigare online am stabiit ca tehnologia 4G este superioara generatiei anterioare, este important sa mentionam ca din punct de vedere al apelurilor vocale nimic nu se schimba. Apelurile voce se fac pe aceleasi retele vechi pentru cel putin cativa ani pana se va face trecerea catre noile retele.

Daca nu aveti nevoie de navigare la viteze mari ci doar de un telefon pentru apeluri voce si un simplu browsing, tehnologia 3G este inca solutia cea mai buna. Economisiti astfel bani, dar si viata bateriei. De asemenea, varianta 3G este potrivita celor care locuiesc in zone care nu au inca acoperire 4G. Un pont totusi pentru cei care raman adeptii 3G, incercati sa alegeti cel mai rapid astfel de telefon.

Moda pentru copii exista si e sofisticata

Poate cei mai pretentiosi in materie de haine sunt copiii. Daca un adult poate purta si ceva care nu e tocmai pe gustul sau dar se incadreaza in tendinte moda, un copil e mai greu de convins sa poarte ceva care nu e pe placul sau.

Micutii au niste criterii unice in functie de care isi selecteaza hainele, nu aleg orice fel de culoare si in nici un caz nu poarta ceva care i-ar putea pune intr-o lumina proasta.

De aceea, designerii vestimentari acorda o importanta deosebita modei pentru copii, incercand sa impuna mai mereu cele mai creative creatii, culori vii, in ton cu varsta micutilor, si modele pe care fiecare fetita sau baietel sa le adore inca de prima data cand le vede expuse intr-un raft.

Moda pentru copii si tendinte moda imprumuta din elementele fashion-ului pentru adulti, astfel ca vom gasi in marile colectii de moda imbracaminte care pare sa fie un compromis intre anumite texturi pe care orice adult le poarta in anumite sezoane si anumite imprimeuri mai jucause, special create pentru copii.

Se pune accentul pe ornamentul individual, printuri si culori la moda, dar cat mai variate si mai deschise la culoare, atragatoare pentru micuti. Vom descoperi in tinutele pentru copii si dantela rosie si petele de culoare, dar si printul cu motiv floral, de exemplu, precum si costumele negre, clasice, cu o croiala mai deosebita, pe gustul copilasilor.

Si pentru ca este frig, moda pentru copii include si puloverele cu motive geometrice si bluzele cu ornamente florale, scurte in nuante albastre si sarafane in carouri, scurtele din piele, accesorii metalice.

In ansamblu, moda pentru copii e dominata de spiritul ludic, de imbinarea unor nuante si texturi aparent banale, dar de efect, tocmai pentru a atrage vizual micutii si a-i determina sa isi doreasca sa poarte creatiile vestimentare.

Fenomene legate de gandire care ne pot determina sa luam decizii gresite

Efectul ambiguitatii. Efectul ambiguitatii este un fenomen prin care ne sunt influentate deciziile practice bazandu-ne pe ce stim despre rezultate. Daca ni se pun in fata alegeri si stim deja un rezultat sau altul, atunci suntem tentati sa alegem varianta predictibila, indiferent ce avantaje obtinem de pe urma celeilalte. Intr-un experiment indraznet, mai multi participanti primeau bani in functie de ce bile colorate scoteau dintr-un bol. Odata, ei au primit 30 de bile rosii si 60 de bile albe si negre. Pe baza culorii alese din bol, individul castiga bani mai multi sau mai putini. Participantii au ales bilele rosii pentru ca stiau exact cate sunt, la fel s-a intamplat si cand au existat bile colorate in negru sau galben, tot 60 la numar. In functie de cat de neclar este ceva in viata, acest principiu ne obliga sa alegem varianta cea mai sigura si sa nu riscam. Asa se intampla si pe bursa, unde nu ai cum sa iti risti toti banii si sa pierzi doar pentru a putea sa ai niste actiuni la o companie care iti place din copilarie. La fel si cu mancatul fructelor din pom, una e sa mananci un mar dintr-un arbore care stii sigur ca nu e otravit, alta e sa mergi in livada si sa cauti copacul care nu e otravitor dintr-o multime de copaci si otravitori, si buni. De foarte multe ori insa, prin acest comportament putem sa pierdem foarte mult pentru ca nu am avut curajul sa riscam intr-un moment in care puteam castiga enorm.

Evitati orice accidente nedorite la serviciu folosind cizme electroizolante de joasa tensiune

Meseriile pe care ni le alegem sunt diverse si ne pot aduce multiple beneficii in functie de priceperea de care dam dovada intr-un anumit domeniu. Odata cu satisfactiile rezultate din practicarea unui anumit tip de meserie decurg si pericolele pe care le presupune fiecare operatiune executata intr-un anumit context profesional. Printre cele mai periculoase profesii se afla si cea de electrician.

Intrucat zilnic practicienii au nevoie sa umble la diverse instalatii electrice de joasa tensiune sau de inalta tensiune, protectia este absolut necesara. In afara de manusi din piele speciala, electricienii au nevoie si de cizme electroizolante de joasa tensiune. Desi tensiunea la care functioneaza astfel de instalatii nu depaseste 1 KV sau 0.4-0.23 KV, orice atingere si manevrare gresita poate fi fatala avand in vedere ca inima resimte imediat orice soc electric din exterior. Cu o pereche de cizme electroizolante de joasa tensiune orice accident la locul de munca este evitat intrucat acestea sunt facute prin injectie din polimeri cu suport tricot pe baza de fibre sintetice. Protectia oferita de ele garanteaza o izolare perfecta a calcaiului, acesta fiind ferit de socuri si compresiuni, la fel cum si piciorul este ferit de agresiunile mecanice. Pentru ca sunt dintr-un cauciuc tratat, special pentru a fi utilizat in situatii de acest fel, cizmele nu vor aluneca si nu vor permite apei sa intre in interior.

Cizmele nu trebuie folosite in medii cu depuneri de pulberi conducatoare electric si nici acolo unde sunt substante chimice agresive precum solventii de orice tip. Aceste accesorii pot fi utilizate si in afara zonelor de lucru unde este prezent curentul de joasa tensiune, fiind ideale pentru mediile foarte umede sau pentru spatiile in care solul este de tip mocirlos. Incaltamintea rezista pe termen lung, chiar si la o utilizare intensa, materialele din care este confectionata fiind de calitate.

Aprobarea: Este bine sau nu sa se tina cont de ceea ce alti oameni gandesc?

Cand cineva este dependent de ceva, poate simti nevoia de a merge in cealalta extrema si sa taie legaturile cu restul lumii. Si, in timp ce acest lucru va parea o idee buna pentru el, nu poate avea efectul dorit. O alta abordare ar fi sa se reduca respectivul stimulent, acest lucru permitandu-i sa se bucure de ceea ce a facut inainte, dar cu moderatie. Cu toate acestea, toate situatiile pot depinde de ceea ce a creat dependenta in primul rand. Cand o persoana este capabila sa reduca din activitatile care-i fac placere, ea nu va avea nevoie sa treaca de la o extrema la alta si acest lucru ii va permite sa accepte ambele parti ale monedei.

Vor fi momente cand aceasta va avea ceea ce isi doreste si momente cand acest lucru nu va fi posibil. De exemplu: s-ar putea constata ca s-a luat prea mult in greutate si unii sfarsesc prin a elimina toate grasimile din dieta lor. Cu toate acestea, in timp ce un regim atat de drastic ar putea parea la inceput un lucru bun de facut, este probabil sa cauzeze probleme de sanatate pe parcurs. Cuvantul „identitate” se refera la propria constiinta de sine si aceasta provine din interiorul fiecaruia si ne face unici prin caracterul nostru si individualitate. Fiecare dintre noi suntem fiinte guvernate de sentimentele noastre, temperamente si emotiile care ne disting unul de altul. Peste o perioada de timp aceste trasaturi devin mai mult sau mai putin construite in sistemul nostru in asa fel incat ele vor deveni parte a identitatii noastre.

Cand ne referim in mod obisnuit la o persoana atragatoare vom vedea imediat aspectul fizic al unui om si vom atribui trasaturile fizice pentru a determina care este caracterul acestuia. Cu toate acestea, aspectul nu da intotdeauna masura completa de a fi buna sau rea a unei persoane, dar caracteristicile care fac din el sau ea un om placut joaca un rol important care se masoara individul in interiorul societatii.