Serbarea de Craciun alaturi de Nichiduta

Prima serbare la scoala a copiilor este un eveniment special in viata acestora, este pentru prima data cand se intalnesc cu Mosul si ii pot sune o poezie in calitate de scolari. Cei mici simt emotia momentului si mandria de a fi numit scolar si raspund cu drag invitatiei Mosului de a spune o poezie pentru a-si primi cadoul. La fel de special este evenimentul si in viata parintilor, care se simt mandri de cei mici si de cat au evoluat.

Insa pentru parinti serbarea scoalara vine si cu o alta incarcatura, si anume aceea a stresului legat de organizare. Pentru ca... de cele mai multe ori la scoala parintii - fie direct, fie prin comitetul de parinti - se ocupa de organizarea serbarii. Scolile nu au aprobare si uneori nici spatii pentru organizarea acestui tip de eveniment si de asemenea, profesorii nu au voie sa stranga sume de bani nici macar in scopul organizarii unor evenimente de acest gen. Si atunci parintii sunt cei care trebuie sa preia sarcina organizarii evenimentului, de la alegerea unei locatii si pana la cadourile pe care copiii le vor primi de la Mosul. Cum ofertele pe piata sunt foarte variate, orice decizie implica cercetare, si este cu atat mai greu. Insa anul acesta fara niciun fel de dubiu am ales jucariile de la nichiduta.ro, cele pe care copiii le-au primit de la Mos Craciun.

Efectul a fost asa cum si asteptam de altfel, unul extrem de bun, iar zambetul de pe chipul copiilor inegalabil. De ce Nichiduta? Pentru ca aici am gasit cea mai buna selectie de jocuri si jucarii educative, adecvata varstei scolarilor, jucarii care sa le stimuleze inteligenta si creativitatea. In plus, dincolo de jucariile ideale si atat de bine primite de catre copii, la Nichiduta am avut parte si de oferte foarte avantajoase de pret dar si de maxima eficienta in prelucrarea comenzii.

Te desparti...

Te desparţi de mai multe ori până te desparţi, iar când e să fie de-adevăratelea simţi cum moare pentru tine speranţa fericirii despre care nu bănuieşti ce întindere are în fiinţa ta şi cât de adânc este ea împletită cu bucuria de a trăi, bucurie care până atunci crezuseşi că e autonomă şi nu poate fi alungată de nimic. - Marin Preda

Aurul si argintul – impreuna sau separat?

Una dintre cele mai mari probleme legate de regulile elementare de purtare a bijuteriilor este asortarea celor mai populare doua metale: aurul si argintul. Problema este cu atat mai spinoasa atunci cand vorbim despre doamne casatorite, care sunt convinse ca va trebui sa isi asorteze in fiecare zi verigheta la orice tinuta si la orice accesorii, fie ele inele aur, fie coliere si cercei.

Daca in urma cu cativa ani o dezbatere pe aceasta tema avea ca si concluzie clara ca nu este indicat si nici stilat ca argintul sa fie combinat cu aurul, astazi acesta este un subiect pe care se discuta mult mai relaxat. Poate si aparitia verighetelor realizate din doua sau trei tipuri de aur in culori diferite – galben, roz si alb – a usurat aceasta discutie, insa cert este ca femeile inca au o problema in a asorta cele doua culori. Mai mult decat atat, exista tendinta ca daca verigheta este din aur galben singurele bijterii purtate pentru tot restul vietii sa fie din aur galben si niciodata argint, aur alb sau platina sau alt gen de metal care sa aiba o alta nuanta decat auriu. Asadar, pentru doamne mai conservatoare care isi doresc sa evite sa asorteze vreodata gresit verigheta cu alte bijuterii, e bine de stiut ca varianta salvatoare este aceea a unei verighete bi-colore, pentru mai multa versatilitate a tinutelor si accesorizarilor.

Pentru doamne care nu tin cont neaparat de restrictii de acest gen, e bine de stiut ca o masura de precautie in plus atunci cand purtati aur si argint sau aur galben si aur alb este sa lasati verigheta si inelul de logodna pe mana stanga si sa alegeti sa purtati accesorii in culori si metale diferite pe cealalta mana, astfel incat discrepanta sa nu fie foarte mare. Pe de alta parte, insa, trebuie mentionat ca pentru anul 2015 mixarea atat de controversata a celor doua metale a fost un adevarat trend. Insa nu si mixul de stiluri. Cu alte cuvinte stilistii din domeniul fashion permit si chiar incurajeaza purtarea impreuna a celor doua metale – aur si argint sau aur galben si aur alb – cata vreme ramanem in cadrul aceluiasi stil.

Cutia postala ideala pentru casa la curte

Daca va pregatiti sa va mutati in casa de vis pe care tocmai v-ati construit-o sau ati cumparat-o si sunteti pe ultima suta de metri cu detaliile, nu uitati de cutia postala. Este adevarat ca la bloc aceasta era ultima grija de care sa tineti cont, insa la casa alegerea unei cutii postale este foarte importanta, pentru ca este un aspect care tine atat de siguranta corespondentei cat si de confort. In primul rand, pentru ca aveti libertatea de a alege un design pe gustul propriu si nu mai sunteti conditionat de tipul standard de cutii postale din tabla, existent in toate scarile de boc, alegerea unei cutii postale ideale pentru casa va fi o “joaca” mai mult decat o corvoada.

In al doilea rand, va trebui sa va ganditi la un tip anume de cutie postala care sa fie rezistenta la intemperii si mai ales una care sa fie foarte sigura. In materie de design, foarte populare sunt cutiile postale de inspiratie americana, personalizate sau cu accesorii, care adauga o nota de personal unei case. Se pot alege cutii cu dimensiuni mai mari, pentru corespondenta mai voluminoasa sau cele cu dimensiuni standard. Orice ati alege insa, este bine sa tineti cont de stilul casei si de designul gardului, pentru ca veti amplasa cutia postala pe gard. Puteti alege modele din metal daca gardul este realizat din fier sau policarbonat, la fel cum puteti opta pentru modele din lemn (stil casuta, de exemplu) daca aveti un gard din lemn, mai aproape de stilul rustic sau chiar un gard din lemn cu design modern.

La capitolul rezistenta, alegeti materiale care sa reziste la umezeala si de asemenea vopseluri care sa nu curga la prima ploaie. Este foarte greu sa luati la colindat magazine cu materiale pentru constructii si decoratiuni, pentru a gasi un model cat mai potrivit. Mult mai simplu si mai comod va fi sa gasiti modelul potrivit daca faceti o cautare in online, unde modelele sunt extrem de diversificate si veti gasi cu siguranta un raport foarte bun intre design, calitate si pret.

Recorduri nebune care chiar exista

Cea mai mare greutate ridicata cu limba. Thomas Blackthorne este un barbat tare, tare ciudat. Intr-o buna zi el s-a gandit ca poate sa faca un ban…cu limba. Nu va ganditi la lucruri ce tin de pornografie. Nu. Thomas a facut exercitii timp de sase ani pentru a reusi sa ridice diverse greutati cu propria…limba. Totul a culminat cu intrarea in Guiness Book prin ridicarea unei greutati de 11 kilograme doar cu ajutorul limbii. Cum a reusit lucrul asta, doar el stie, dar recordul a fost omologat si poate fi vazut si astazi in istoricul Guiness Book. pub

Castigarea unui Oscar pentru interpretarea unui castigator Oscar. Daca nu va amintiti bine pelicula lui Scorsese din 2004 The Aviator, cu Leonardo di Caprio in rolul unui tip bogat care facea filme si avioane, trebuie sa va spunem ca acolo juca si Galadriel din Lord of the Rings, in rolul Hepburn care nu era Audrey. Katharine Hepburn era numele actritei. Ea detine recordul pentru cele mai multe premii ale Academiei pentru interpretare, dar si recordul pentru cea mai mare diferenta dintre primul si ultimul Oscar castigat, 48 de ani. In filmul lui Scorsese Cate Blachett o interpreta pe aceasta Hepburn. A castigat pentru interpretare un Oscar si a ajuns sa fie singura actrita care a castigat un premiu pentru interpretarea unui castigator real al Oscarului. pub Cei mai rapizi caini…pe tricicleta. Nu se stie exact cine a avut ideea sa faca asa ceva, insa au existat cativa temerari care si-au pus mintea si au inventat curse de caini pe tricicleta.

Patrupedele erau ca niste copii care incercau sa reactioneze cumva la indemnurile oamenilor si pedalau cum puteau „mastodontii” pe trei roti. Interesant este ca animalele chiar erau fascinate de mersul pe trei roti si nu dadeau semne ca sunt jenate de situatie. Mai greu era pana le invatai sa stea „drepte” in sa si sa raspunda la comenzi, credem noi. Realitatea poate fi alta…