Ski-ul este probabil unul dintre sporturile cele mai scumpe, chiar si pentru amatori. Nu vorbesc numai despre vacantele in statiuni de munte, sau de turele scurte de un weekend in tara sau in destinatii mai indepartate (asta insemnand costuri pentru transport, cazare, masa, asigurari), ci si despre costurile pe care le presupune echiparea pentru un astfel de sport. Cu atat mai mult cu cat este un sport pe care va ganditi sa il faceti in familie, si atunci sunt de echipat de la doua persoane in sus…
Lista de must have-uri pentru ski include in primul rand schiuri, bete si clapari, dar si vestimentatia indispensabila acestui sport, si accesoriile. Asadar, atunci cand gandim un buget pentru o vacanta la ski, dincolo de cele mai bune oferte ski ca raport calitate-pret, trebuie sa gandim si un buget pentru echipament. Exista in acest caz doua variante: fie investim o data si bine intr-un echipament de ski personal – si aici preturile pot varia in functie de performante si de brand – fie ne gandim la varianta inchirierii de echipament din statiunile unde ajungem in vacanta. Daca ma intrebati cand merita sa cumperi echipamente pentru ski as raspunde ca mai ales daca sunteti la inceput de drum intr-ale schiatului poate ar fi mai bine sa amanati pe cat posibil aceasta investitie, pana va dati seama daca este un sport 100% pe placul dumneavoastra, care va vine manusa si cu care vreti sa continuati intr-un ritm activ. La fel si pentru ceilalti membri ai familiei.
Pe de alta parte, daca va limitati la doar cateva zile pe an intr-o statiune montana unde sa schiati, recomand utilizarea echipamentelor de inchiriat pe o perioada cat mai lunga. Mai ales in destinatiile de ski din afara tarii exista produse foarte calitative in centrele de inchirieri si nu este strict necesar sa aveti un echipament personal. Ceea ce trebuie, intr-adevar, sa aveti este costumul de schi si accesoriile (manusi, caciula, ochelari).