Pentru a doua oara, Elena Udrea (arestata la domiciliu), are in fata spectrul arestului de la Politia capitalei, daca Parlamentul incuviinteaza cererea Parchetului, beineinteles. De fapt, sint doua cereri: una de incepere a urmaririi penale, alta de arest preventiv. Parlamentara uzeaza de dreptul de a se apara si vorbeste de la tribuna Parlamentului.
Arata ca nu se considera vinovata de faptele care i se imputa (fundamentate doar pe denunturi interesate), povesteste despre experientele din penitenciar, si infiereaza practica procurorilor de a aresta preventiv pe oricine, fara un motiv intemeiat. Colegii parlamentari adopta o pozitie nuantata la vot, in final constatindu-se o majoritate a celor care opteaza pentru urmarire si arestare. Avocatul Elenei Udrea contesta insa votul din parlament, considerind ca statutul acestei insitutii prevede prezenta tuturor parlamentarilor la vot, nu numai a celor prezenti, facind Parchetul sa ezite.
In timp ce fosta ministreasa a Dezvoltarii se mai bucura de inca o zi de confort sporit. Vinovatia femeii este evidenta, dar se ciocneste de imperfectiunile sistemului, de arestarile preferentiale, facute de Parchet, si de frica.