Cu Oala electrica Crock Pot Slow Cooker gatesti cea mai gustoasa mancare

Vrei sa gatesti cea mai gustoasa mancare pe care chiar si prietenii sa o adore? Cumpara chiar acum oala electrica Crock Pot Slow Cooker 2.4L de al cumperi-orice.ro si ai numai de castigat. Oala Crock Pot Slow Cooker te ajuta sa economistesti bani si timp, oferindu-ti una dintre cele mai moderne modalitati de a gati cele mai diverse tipuri de mancare pentru familia ta.

Slow Cooking este un concept modern care se refera la gatirea la temperaturi reduse, toate substantele bune ramanand in mancarea gatita, aceasta fiind sanatoasa si satioasa. Cea mai buna oala electrica pentru gatit are doua setari de gatire, High sau Low, care potenteaza aromele si garanteaza o mancare sanatoasa si gustoasa. Varianta High inseamna ca oala electrica va pregati mancarurile intr-un timp mai scurt, in vreme ce varianta Low le va gati intr-un timp mai lung, pentru ca tu sa te mai si relaxezi un pic. Pentru ca toate alimentele sa nu se lipeasca si gatirea sa fie cat mai bine facuta, oala are si vas ceramic termorezistent, detabsabil, oala putand fi introdusa si in cuptor. Avantajul vasului ceramic este ca se curata usor, poate fi bagat in masina de spalat vase, la fel ca si capacul confectionat din sticla termorezistenta.

Ca sa incepeti procesul de preparare a mancarii nu trebuie decat sa puneti toate ingredientele in oala si sa adaugati apa, apoi sa programati timpii de preparare in functie de necesitati. De asemenea, nu e nevoie nici macar sa o supravegheati si nici sa stati mereu cu frica ca se arde mancarea. Oala consuma foarte putina energie, este eficienta si moderna, energia consumata nedepasind-o pe cea a unui bec normal intr-un interval dat de functionare normala. Aparatul de gatit vine si cu retete incluse, are 36 de luni garantie si beneficiaza si de transport gratuit in toata tara.

10 incercari de a crea un limbaj universal perfect

Volapük. Intr-o noapte in care nu putea dormi, un preot catolic german pe nume Johann Schleyer a simtit ca trebuie a se aspuce sa creeze un limbaj universal. Proiectat in asa fel incat sa fie foare usor de invatat, el a creat un sistem de radacini derivate din limbajul european asa de simplu incat nu era recunoscut de cei care vorbeau oricare dintre limbile europene. Volapük s-a raspandit printre cei din clasa de mijloc si era vazut ca o unealta foarte folositoare pentru comunicarea international intr-o perioada in care dominatia americana economica a sigilat statutul englezei ca lingua franca a Europei. Preotul a tinut foarte mult si la diacritice, pentru ca, spunea el, o limba fara diacritice suna monoton, plictisitor, zgarie urechea. Asta a facut ca limba sa fie exccesiv de straina mai ales pentru americani. El nu a permis nimanui sa ii impuna anumite reguli si si-a format o miscare a sa prin care cultiva aceasta limba noua. Pe masura ce esperanto incepea sa devina tot mai popular, Volapük s-a dezintegrat in variantele rivale. Pana prin anii 1960, propozitia „a vorbi Volapük” era un idiom francez care facea referire la a vorbi fara sens, aiure, fara nici un inteles. Propozitia a cazut in dizgratie in 2010, cand presedintele de atunci al Frantei, Nicolas Sarkozy a folosit-o gresit referindu-se la negocierile Natiunilor Unite care nu mergeau prea bine.

Solicita un certificat energetic inainte de orice tranzactie imobiliara

Obligatoriu pentru orice vanzare sau inchiriere de locuinta din tara noastra, certificatul energetic este un rau necesar, pe care oricine are intentii serioase trebuie sa-l detina. Certificatul energetic nu face altceva decat sa ateste gradul de izolare, eficienta energetica a cladirii, apartamentului, trecandu-se in revista principalii factori in functie de care se poate acorda o anume clasa energetica (de la A la G). Pe langa acestea, certificatul energetic va tine departe de amenzi si invalidarea tranzactiilor imobiliare.

Pentru a obtine un certificat energetic cat mai bun si o clasa energetica apropiata de A trebuie sa aveti peretii exteriori anvelopati, sa aveti instalatii sanitare si electrice noi, centrala de apartament, geamuri termopan de calitate, ziduri in perfecta stare. Certificatul energetic este eliberat de obicei de un auditor care are licenta si e autorizat sa elibereze un astfel de act, termenul de inmanare fiind variabil, in functie de masuratorile la fata locului si gradul de ocupare al acestuia.

La Energo Auditor veti gasi mereu cel mai ieftin certificat energetic, cu preturi pornind de la 140 de lei, livrarea facandu-se in 24 de ore. Dupa ce veti depune actele solicitate si se vor intocmi masuratorile si constatarile la fata locului, auditorul va elibera actul necesar cu o valabilitate de 10 ani. Preturile variaza in functie de suprafata si de tipul de locuinta ce trebuie sa fie auditata energetic.

Garsonierele se incadreaza in 140 de lei, la doua si trei camere pretul practicat e de 150-160 de lei, iar la patru camere doar 170 de lei. Pentru case mai mici de 100 metri patrati, pretul afisat de http://www.energoauditor.ro este de doar 300 de lei. Daca se depaseste 100 de metri patrati, pretul devine negociabil, iar la cladiri acesta variaza intre 0.2-0.8 euro pe metru patrat construit. Clientii fideli care apeleaza la auditorul energetic amintit pot beneficia si de reduceri consistente.

Limbi care ascund ciudatenii lingvistice cel putin bizare

Berik si obsesia timpului. Unul dintre lucrurile placute in engleza este ca poti sa fii cat de vag si de ambiguu vrei. Daca cineva te intreaba unde ai fost poti spune simplu „Am fost la Joe”, fara sa mai adaugi altceva. Insa nu toti vorbitorii se bucura de asa ceva.

In Noua Guinee, vorbitorii de Berik sunt obligati sa includa in propozitii si momentul exact din timp cand s-a intamplat o actiune. Insa treaba nu se reduce doar la cadrul temporal. Cand sunt implicate si obiecte, verbele din Berik sunt modificate petnru a indica marimea lor exacta, asa ca este posibil sa reduci o propozitie intreaga la un cuvant scurt. Si ca sa fie si mai confuza situatia, unele verbe te obliga sa indici si locul. Asta inseamna ca atunci cand discuti cu cineva va sti tot despre cand, unde, si cat de mare era obiectu sau erau obiectele din jurul tau. ABSL distruge toate regulile stiute. Engleza contine doar 1 milion de cuvinte, insa numarul de sunete pe care le folosim este limitat. Harta fonemelor contine doar 44 de sunete care permit comunicarea perfecta in engleza. Engleza functioneaza prin repetarea sunetelor, insa nu e cazul Al-Sayyid Bedouin Sign Language (ABSL). Noua limba vorbita doar de o mana de oameni din desertul Negev, Israel, contine zero semne repetitive. Fiecare substantiv, verb, adjectiv are propriul semn care nu imprumuta nimic din celelalte.

Ceea ce este cu adevarat uimitor este ca si alte limbaje bazate pe semne folosesc metoda blocurilor lego pentru a construi cuvinte noi prin adaugarea de sunete similare, repetitie. Unii au spus ca limba e prea noua pentru a se conforma unor reguli deja existente, asa ca pana acum ramane unica.

Ganduri

Uneori mintea noastra zburda aiurea, alaturi de noi, descoperind sau amplificind lucruri, pe linga care trecem, cel mai adesea, indiferenti, ca si cind n-ar exista. Culoarea unei flori, inaltimea unui arbore, oracaitul unei broaste, etc., sint toat atitea insusiri ale lucrurilor comune, de care ne lovim zilnic, aduse in prim planul costiintei noastre, scoase, insidios, din context si puse in scena, sub lumina reflectoarelor. Este un alt mod de a te adresa constiintei similar poate cu tentatia de a examina o ginganie la microscap, de a-i reevalua statul. Prelungirea puterii de observatie o ochiului prin marire, scoatere in evidenta sau prin alte mijloce, poate dezvalui o alta lume, mai complexa si mai infioratoare, de care ne desparte un singur lucru: defectul nostru de a sesiza doar media realitatii. Albert Einstein era de parere ca:”mintea umana trebuie sa construiasca intii formele, independent, inainte de a le putea gasi in lucruri”.

Inovarea este cheia dezvoltarii - Un interviu cu Sorin-Mihai Popa

Interviu acordat de Sorin-Mihai Popa, revistei LeadersMag, 2012

Sorin-Mihai Popa a sustinut postul de Co-Chief Executive Officer, la BRD, incepand cu luna septembrie 2011. El s-a alaturat Societe Generale, Sucursala Bucuresti, in 1993 si a ocupat succesiv pozitiile de General Auditor si Director Executiv intre 1996 si 1999. In 1999, Sorin-Mihai Popa a fost numit Director al Departamentului Retelei din cadrul BRD. In 2003, Sorin-Mihai Popa a fost numit Director General Adjunct si membru al Consiliului de Administratie. Din 2004, Sorin-Mihai Popa a reusit in mod direct dezvoltarea BRD, precum si proiectul de diversificare a retelei de banci, cu mai mult de 700 de noi sucursale deschise in doar 4 ani.

In 2005, Sorin Popa a gestionat direct cea mai de succes actiune de marketing si vanzari din sistemul bancar romanesc, cu peste 500.000 de carduri bancare vandute in numai doua luni, un record mondial la VISA International. Sorin-Mihai Popa a fost decorat cu premiul "Bancherul anului" in 2005 si in 2008 de catre revista Saptamana Financiara. Sorin-Mihai Popa este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti. El a castigat un B.A. in finante si o diploma de MBA international de Ecole Superieure de Gestion din Toulouse, Franta.

Care este misiunea bancii dvs., in contextul unei economii in curs de dezvoltare, cum ar fi Romania, o tara care se lupta sa-si modernizeze si sa se alinieze la standardele UE?

Sorin Mihai Popa : Misiunea naturala a oricarei banci este de a finanta. Istoria noastra, la distanta, precum si recenta, arata ca BRD este una dintre cele mai mari banci implicate in economia romaneasca si am imbogatit aceasta traditie inca de cand Société Générale a preluat BRD. Cu ajutorul expertizei SocGen, ne-am dezvoltat solutii de finantare pentru toti actorii economici, fie ei IMM-uri, companii mari multinationale, autoritati publice locale, sau a statului. Contributia noastra este importanta, pentru ca suntem implicati in toate sectoarele economiei - industrie, agricultura, servicii. De exemplu, am fost pionieri in domeniul finantarii proiectelor dezvoltate in toata tara prin autoritatile locale, cu ajutorul unor obligatiuni si suntem gata sa facem acest lucru pentru Bucuresti, pentru a sprijini dezvoltarea sa viitoare. 

Cat de important este sa avem una dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa ca actionar majoritar, in special intr-o perioada de turbulente pe pietele financiare?

Sorin Mihai Popa : Angajamentul SocGen catre Romania este evident - a fost prezent aici de mai bine de 30 de ani si a achizitionat BRD, prima banca romaneasca care a fost privatizata in 1999, iar de-a lungul anilor, le-a oferit sprijinul pentru toate proiectele majore ale economiei romanesti. De fapt, BRD se numara printre primele trei cele mai importante filiale ale Société Générale, deoarece a implementat cele mai importante resurse aici. Société Générale si-a reafirmat sprijinul pentru BRD: finantarea va fi mentinuta la un nivel confortabil, astfel incat sa fie in masura sa contribuie afacerii bancare din Romania. 

Infrastructura este importanta pentru Romania si pentru Bucuresti. Care este pozitia dumneavoastra in ceea ce priveste proiectele de infrastructura de finantare?

Sorin-Mihai Popa : Am afirmat intotdeauna ca suntem gata sa finantam proiecte de infrastructura. Bucurestiul este deosebit de activ in modernizarea infrastructurii si ne-ar face fericiti sa ajutam la construirea orasului, oferind astfel mai mult confort urban locuitorilor sai. Anii urmatori sunt esentiali in ceea ce priveste eliminarea decalajului dintre Romania si tarile dezvoltate din UE, si suntem dispusi sa contribuim la acest efort.

Care este strategia bancii dvs. pe termen scurt si mediu? Cum vedeti piata bancara? Este loc pentru crestere?

Sorin Mihai Popa, BRD: Exista. Dar paradigma s-a schimbat; noi nu mai actionam pe o filozofia de piata de "business as usual". Inovarea va fi motorul principal in obtinerea clientilor, astfel incat bancile trebuie sa se concentreze pe acest aspect in primul rand. BRD este bine plasat in aceasta competitie, iar inovarea este un mod de viata pentru noi. Avem suficiente argumente: primele carduri personalizate vreodata pe piata romaneasca, precum si carduri contactless.

Ce fel de activitate anticipezi pentru banca dvs. in Bucuresti pe termen lung si cum va imaginati viata in Bucuresti peste cinci ani?

Sorin Mihai Popa, BRD : Bucurestiul este principalul centru economic, fara indoiala, din Romania si este extrem de important pentru noi. Drept urmare, aiic ne-am desfasurat conceptele de cele mai inovatoare, iar in cinci ani, vom merge mai departe cu dezvoltarea retelei noastre. Bucurestiul ar trebui sa evolueze de la statutul de centru economic pentru Romania la cel al unui hub de afaceri pentru intreaga regiune. Si vom fi acolo pentru a ajuta orasul in atingerea acestui scop.

Asistenta sociala

Daca ai nesansa sa suferi un acident vascular cerebral si sa ramii paralizat pe o parte sau pe cealalta, si doresti sa fii asistat social, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa te deplasezi la sediul institutiei de Asistenta sociala (desi actele medicale confirma faptul ca nu esti deplasabil!). Legea spune ca in asemene cazuri vin reprezentatii istitutiei la asistat. Depinde insa cine si cum interpreteaza legea. Functionarii au insa legea lor, legea minimului efort, pretinzind celui cu dezabilitati ( paralizat!) sa se deplaseze ca Iov (ia patul si umbla!). Urmeaza apoi incadrarea in gradul de handicap ( simplu, accentuat sau grav!). Daca vii pe picioarele tale (adus pe sus!), esti incadrat in primele doua (desi tu, de drept, te incadrezi in ultimul). Daca nu vii, nu te incadreaza in niciunul. Nu existi. “Nenorocirea unui om, spunea Jerome K Jerome, este sansa altuia!”.