Aurul si argintul – impreuna sau separat?

Una dintre cele mai mari probleme legate de regulile elementare de purtare a bijuteriilor este asortarea celor mai populare doua metale: aurul si argintul. Problema este cu atat mai spinoasa atunci cand vorbim despre doamne casatorite, care sunt convinse ca va trebui sa isi asorteze in fiecare zi verigheta la orice tinuta si la orice accesorii, fie ele inele aur, fie coliere si cercei.

Daca in urma cu cativa ani o dezbatere pe aceasta tema avea ca si concluzie clara ca nu este indicat si nici stilat ca argintul sa fie combinat cu aurul, astazi acesta este un subiect pe care se discuta mult mai relaxat. Poate si aparitia verighetelor realizate din doua sau trei tipuri de aur in culori diferite – galben, roz si alb – a usurat aceasta discutie, insa cert este ca femeile inca au o problema in a asorta cele doua culori. Mai mult decat atat, exista tendinta ca daca verigheta este din aur galben singurele bijterii purtate pentru tot restul vietii sa fie din aur galben si niciodata argint, aur alb sau platina sau alt gen de metal care sa aiba o alta nuanta decat auriu. Asadar, pentru doamne mai conservatoare care isi doresc sa evite sa asorteze vreodata gresit verigheta cu alte bijuterii, e bine de stiut ca varianta salvatoare este aceea a unei verighete bi-colore, pentru mai multa versatilitate a tinutelor si accesorizarilor.

Pentru doamne care nu tin cont neaparat de restrictii de acest gen, e bine de stiut ca o masura de precautie in plus atunci cand purtati aur si argint sau aur galben si aur alb este sa lasati verigheta si inelul de logodna pe mana stanga si sa alegeti sa purtati accesorii in culori si metale diferite pe cealalta mana, astfel incat discrepanta sa nu fie foarte mare. Pe de alta parte, insa, trebuie mentionat ca pentru anul 2015 mixarea atat de controversata a celor doua metale a fost un adevarat trend. Insa nu si mixul de stiluri. Cu alte cuvinte stilistii din domeniul fashion permit si chiar incurajeaza purtarea impreuna a celor doua metale – aur si argint sau aur galben si aur alb – cata vreme ramanem in cadrul aceluiasi stil.