Acte necesare pentru munca in spatiul UE

In societatea moderna de astazi a devenit din ce in ce mai usor pentru oameni sa calatoreasca in tarile UE, acest lucru conducand la o crestere a numarului de persoane care se deplaseaza in strainatate si cauta de lucru acolo. Datorita oamenilor care merg in alte tari, si companiile isi extind activitatea lor in tari straine pentru cei care sunt acum in cautarea locurilor de munca, datorita cererii tot mai mari de joburi de acest tip.

Cu toate acestea, atunci cand se pregatestc formalitatile legale, sunt necesare o serie de documente care trebuie sa fie gata inainte de a putea fi recunoscute si pleca mai departe in tara repsectiva. Aceste documente pot fi emise cu o apostila care certifica faptul ca ele sunt autentice. Oamenii care lucreaza in prezent in strainatate pot solicita acte diferite pentru a fi legalizate si a le permite sa continue sa lucreze intr-o tara straina atunci cand aplica pentru a reinnoi viza. Va trebui sa se discute cu o firma avand specialisti cu experienta in prealabil, cum sunt si cei de la XBT Trading (http://www.xbt.ro), pentru a afla de ce documente este nevoie sa fie legalizate cu apostile, certificate sau stampile. Actele pentru ocuparea fortei de munca care sunt cerute la dosar pot include:
· Certificat de nastere
· Copii ale pasaportului
· Certificatele de specialitate
· Diplome si transcrieri.
· Formularul a1
· Certificate de calificare profesionala.
· Cazierele judiciare si alte forme de control.

Aceasta lista este un scurt rezumat al documentelor care sutn, de obicei, necesare atunci cand se depune dosarul pentru ocuparea fortei de munca in strainatate. Ar trebui sa se contacteze angajatorul pentru a specifica ce acte necesita legalizarea. Astfel, vor fi evitate obstacolele legale ce pot aparea pe parcurs sau vor fi indepartate inainte de a fi prea tarziu.