Taxe si penalizari in cazul unei inchirieri auto

Nu exista niciun fel de indoiala ca inchirierea unei masini este solutia care ne scoate intotdeauna din dificultate atunci cand fie nu putem folosi masina personala din cauza unei avarii, fie avem nevoie de un alt tip de masina pentru o vacanta sau pentru o intalnire de afaceri, sau pur si simplu vrem sa testam o perioada o masina pe care intentionam sa o cumparam in curand. Preturile pe care le vedem de multe ori afisate in reclame pentru firme de inchirieri auto sau cele pe care le vedem pe site-uri atunci cand facem rezervari online pentru o anumita masina nu sunt insa – de cele mai multe ori - preturile finale pe care le vom plati pentru inchirierea masinii dorite. La preturile listate initial se vor adauga - in functie de conditiile date sau de eventuale defectiuni cauzate masinii sau incalcari ale contractului - taxe si penalizari. Iata care sunt cele mai comune dintre taxele extra pe care le-ati putea avea de platit.

Prima si cea mai intalnita este taxa pentru sofer suplimentar. Un alt sofer, sau mai multi (in functie de politica firmei de rent a car pe care o alegeti, puteti avea intre 1 si 4 soferi suplimentari) se trece in contract si se plateste o taxa in acord cu politica firmei.

Taxa pentru intarziere. In general, prima jumatate de ora de intarziere peste ora stabilita in contract nu se taxeaza, urmand ca din acel moment sa aveti parte de o penalizare la returnarea tarzie a masinii.

Taxa pentru combustibil. In functie de compania pentru care optati si de politica sa, puteti primi masina fara combustibil si acesta sa cada exclusiv in sarcina dumneavoastra ca locatar, fie sa primiti masina cu rezervorul full si atunci sa aveti obligatia sa o restituiti in aceeasi stare, in caz contrar urmand sa suportati o penalizare.

Taxa pentru returnarea masinii in alt loc decat cel stabilit prin contract. Locatia stabilita prin contract nu trebuie sa fie neaparat locatia de unde ati ridicat masina, dar important este sa fie respectata, altfel fiind nevoit sa platiti o penalizare.