Evitati orice accidente nedorite la serviciu folosind cizme electroizolante de joasa tensiune

Meseriile pe care ni le alegem sunt diverse si ne pot aduce multiple beneficii in functie de priceperea de care dam dovada intr-un anumit domeniu. Odata cu satisfactiile rezultate din practicarea unui anumit tip de meserie decurg si pericolele pe care le presupune fiecare operatiune executata intr-un anumit context profesional. Printre cele mai periculoase profesii se afla si cea de electrician.

Intrucat zilnic practicienii au nevoie sa umble la diverse instalatii electrice de joasa tensiune sau de inalta tensiune, protectia este absolut necesara. In afara de manusi din piele speciala, electricienii au nevoie si de cizme electroizolante de joasa tensiune. Desi tensiunea la care functioneaza astfel de instalatii nu depaseste 1 KV sau 0.4-0.23 KV, orice atingere si manevrare gresita poate fi fatala avand in vedere ca inima resimte imediat orice soc electric din exterior. Cu o pereche de cizme electroizolante de joasa tensiune orice accident la locul de munca este evitat intrucat acestea sunt facute prin injectie din polimeri cu suport tricot pe baza de fibre sintetice. Protectia oferita de ele garanteaza o izolare perfecta a calcaiului, acesta fiind ferit de socuri si compresiuni, la fel cum si piciorul este ferit de agresiunile mecanice. Pentru ca sunt dintr-un cauciuc tratat, special pentru a fi utilizat in situatii de acest fel, cizmele nu vor aluneca si nu vor permite apei sa intre in interior.

Cizmele nu trebuie folosite in medii cu depuneri de pulberi conducatoare electric si nici acolo unde sunt substante chimice agresive precum solventii de orice tip. Aceste accesorii pot fi utilizate si in afara zonelor de lucru unde este prezent curentul de joasa tensiune, fiind ideale pentru mediile foarte umede sau pentru spatiile in care solul este de tip mocirlos. Incaltamintea rezista pe termen lung, chiar si la o utilizare intensa, materialele din care este confectionata fiind de calitate.