Moda pentru copii exista si e sofisticata

Poate cei mai pretentiosi in materie de haine sunt copiii. Daca un adult poate purta si ceva care nu e tocmai pe gustul sau dar se incadreaza in tendinte moda, un copil e mai greu de convins sa poarte ceva care nu e pe placul sau.

Micutii au niste criterii unice in functie de care isi selecteaza hainele, nu aleg orice fel de culoare si in nici un caz nu poarta ceva care i-ar putea pune intr-o lumina proasta.

De aceea, designerii vestimentari acorda o importanta deosebita modei pentru copii, incercand sa impuna mai mereu cele mai creative creatii, culori vii, in ton cu varsta micutilor, si modele pe care fiecare fetita sau baietel sa le adore inca de prima data cand le vede expuse intr-un raft.

Moda pentru copii si tendinte moda imprumuta din elementele fashion-ului pentru adulti, astfel ca vom gasi in marile colectii de moda imbracaminte care pare sa fie un compromis intre anumite texturi pe care orice adult le poarta in anumite sezoane si anumite imprimeuri mai jucause, special create pentru copii.

Se pune accentul pe ornamentul individual, printuri si culori la moda, dar cat mai variate si mai deschise la culoare, atragatoare pentru micuti. Vom descoperi in tinutele pentru copii si dantela rosie si petele de culoare, dar si printul cu motiv floral, de exemplu, precum si costumele negre, clasice, cu o croiala mai deosebita, pe gustul copilasilor.

Si pentru ca este frig, moda pentru copii include si puloverele cu motive geometrice si bluzele cu ornamente florale, scurte in nuante albastre si sarafane in carouri, scurtele din piele, accesorii metalice.

In ansamblu, moda pentru copii e dominata de spiritul ludic, de imbinarea unor nuante si texturi aparent banale, dar de efect, tocmai pentru a atrage vizual micutii si a-i determina sa isi doreasca sa poarte creatiile vestimentare.