Cautarea unei locuinte

Cautarea unei locuinte este un proces complex, de durata dar in acelasi timp placut si hotarator pentru viitorul individului sau a entitatii familiale. Casa visurilor noastre nu este intotdeauna cea pe care ne-o permitem, insa este cea care ni se potriveste fiecaruia in parte si in care se regaseste proiectia propriilor dorinte.

In momentul in care pornesti intr-o astfel de aventura trebuie sa te asiguri ca ai la indemana toate instrumentele necesare pentru a reusi. Unul dintre acestea este cautarea pe site-urile de anunturi imobiliare. Aici postarile sunt dintre cele mai diverse iar filtrele de cautare iti usureaza mult munca. Pe langa instrumentele necesare reusitei trebuie sa cunosti foarte bine datele problemei iar aceasta suna cam asa: care este bugetul de care dispun, vreau apartament sau casa, cate camere imi permit, care va fi locatia aleasa (zona, cartierul), de ce amplasare vreau sa dispuna (etaj, punct cardinal, sa nu fie pe colt, bloc nou sau vechi), ce amenajari si dotari doresc sa aiba (cu centrala sau fara, imbunatatiri sau nu, mobilat sau nemobilat) etc.Toate acestea sunt intrebari la care este necesar sa cunoastem raspunsul dinainte intrucat ”dragostea la prima vedere” in astfel de tranzactii poate fi un inamic al viitorului nostru.

Revin la instrumentele necesare si la publicitatea prin anunturi imobiliare caci pe aceasta din urma o consider principalul suport in activitatea de cautare, intrucat iti ofera libertatea de alegere, diversitatea optiunilor si nu in ultimul rand o vizibilitate maxima a pietei. Conceptul imobiliar este construit pe acest concern de anunturi imobiliare. Chiar daca aceasta piata cunoaste sau nu termenul de criza ea trebuie sa fie permanent pregatita sa ofere educatie atat cumparatorilor cat si vanzatorilor.

Fluxul imobiliar este si va ramane mereu o constanta in viata romanilor ce au mostenit genetic simtul proprietatii. Asadar, cumpararea unei locuinte ajunge sa devina o prioritate la un moment dat.