Bauturi cu gheata carbonica

Gheata carbonica este o substanta solida, in esenta gheata, care in loc de cristale de apa este formata din particule de dioxid de carbon. Acest tip de gheata intalnit si pe Marte se formeaza la temperaturi extrem de scazute ce trec de -73 grade Celsius insa datorita proprietatilor sale specifice ea s-a dovedi extrem de utila in multe ramuri atat din industrie cat si cercetare.
In vremurile noastre insa, gheata carbonica a devenit un produs cautat si in comert, tot mai multe baruri si localuri introducand in oferata lor zilnica bauturile si cocktailurile pregatite cu ajutorul ghetii uscate.
Ingredientul secret al oricarei bauturi care "fumega" de parca ar fi dat in clocot este gheata carbonica. Una sau doua pelete de gheata uscata alimentara  ce se poate cumpara de pe net va face ca bauturile sa capete un aspect deosebit, excelent mai ales la ocazii specifice cum ar fi Halloween-ul sau vreo petrecere mai speciala.
Pentru a oferi bauturii preferate efectul dorit este indicat sa preparati din timp o cantitate mai mare de lichid intr-un bol pentru punch sau in alt vas de dimensiuni mai mari. Ulterior, tot ce aveti de facut este sa adaugati un cub de gheata carbonica iar fumul specific nu va intarzia sa apara.
Singurul element la care trebuie sa aveti grija este faptul ca acest tip de gheata este FOARTE rece si poate provoca degeraturi aproape imediat asa ca aveti nevoie de cateva instructiuni elementare pentru a o putea manevra. Folositi mereu un cleste de servit pentru a manevra cuburile si niciodata nu le atingeti cu mana. Intotdeauna aveti grija sa nu aveti prin preajma copii curiosi care sa incerce vreo nazdravanie si mai presus de orice, tineti minte ca gheata carbonica alimentara este folosita doar pentru efectul sau vizual si nu este destinata consumului.
Daca va intereseaza acest subiect sau daca doriti sa cumparati o cantitate de gheata carbonica alimentara, va recomand sa aruncati un ochi pe dioxid.ro unde veti gasi atat informatiile cautate cat si o oferta interesanta de achizitie pentru aceasta substanta.