Anvelopele off road: un must-have pentru aventurile la volan

Daca esti un impatimit al calatoriilor pe munte sau in locuri mai greu accesibile cu masina proprie, ca si sofer, cu siguranta esti la curent cu faptul ca nu poti parcurge astfel de suprafete cu anvelopele destinate exclusiv strazilor orasenesti. Alternativa ideala, bineinteles, este reprezentata de niste anvelope off road. Ca si in alte cazuri, insa, ai de ales intre o gama variata de optiuni care pot fi potrivite sau nu pentru masina ta si scopurile in care o utilizezi.

Asadar, cum te poti asigura ca faci o investitie benefica pentru tine? Se pare ca cel mai important factor de care trebuie sa tii cont ar fi dimensiunile necesare pentru tipul de masina pe care il detii. In al doilea rand, este indicat sa te gandesti daca doresti sa poti folosi anvelopele atat off road, cat si on road, intrucat exista atat produse destinate exclusiv plimbarilor off road, cat si unele care se adapteaza usor la drumurile asfaltate de pe autostrada sau din oras. In functie de traseurile pe care urmeaza sa le parcurgi, este recomandat sa te orientezi catre anvelope off road cu o tractiune mai mica sau, dimpotriva, mai mare daca urmeaza sa parcurgi un traseu dificil. In final, este de mare importanta sa eviti depasirea vitezei maxime notate pe avelopele pe care le achizitionezi.

Indiferent cat de rezistente ar fi, acestea sunt concepute in asa fel incat sa faca fata doar unor anumite conditii si viteze. Incalcarea acestor reguli poate duce la consecinte grave, mai ales daca se petrece frecvent. Daca, insa, tii cont de aceste reguli de baza si iti acorzi timpul necesar in alegerea unor anvelope off road de calitate, te vei putea bucura in voie de aventurile tale la volan chiar si pe cele mai dificile suprafete.