Regele castelului

Subiectul “constructii case” a inceput sa ma intereseze inca de cand parintii mei au decis sa construiasca o casa la periferia orasului. Am trecut prin toate fazele ridicarii unei case si mi-a facut placere sa asist, pentru ca am putut observa fiecare etapa in parte. De la turnarea funatiei, ridicarea peretilor din BCA,pana la turnarea placii si mai apoi ridicarea acoperisului. Am fost prezenta si implicata in acest proces, am aflat cat este de importanta baza casei, fundatia, ca totul necesita o munca asidua si continua. Ca atunci cand pornesti la drum si iei decizia de a-ti construi o casa, nu stii ca te vei lovi pe drum de foarte multe obstacole pe care nu le poti depasi fara ajutorul unor specialisti, fara a te consulta cu persoane ce lucreaza in domeniu.

Specialistii au rolul lor, acela de a va sfatui cu privire la alegerile pe care doriti sa le luati si de a va scuti de eventuale greseli. De asemenea, va pot explica ce materiale de construcii sunt potrivite, care sunt avantajele si dezavantajele fiecarui tip de material in parte. Daca doresti sa iti ridici o casa, trebuie sa stii la ce te inhami, ce te asteapta si daca poti reusi sa duci totul la bun sfarsit. La inceput totul pare imposibil si exista momente in care ajungi sa te indoiesti ca vei reusi sa termini lucrarea. Parintii mei au reusit si sunt foarte mandrii de asta.

Recunosc ca, acum, avand si o oarecare experienta si cunoscand cu ce se mananca prefer sa imi achizitionez o casa si nu un apartament. Cu atat mai mult cu cat stiu ca, locuind la bloc ai niste pereti comuni cu vecinul, care uneori se poate dovedi a fi un om cu care nu poti comunica sau care este prea atasat de bormasina. Locuind la casa beneficiezi de un spatiu verde de care te poti bucura, esti scutit de toate zgomotele facute de vecinii mai galagiosi, esti regele castelului tau si nimeni nu te poate deranja. Plus ca, este mult mai convenabil sa investesti intr-o casa decat intr-un apartament.