Culoarea, foarte importanta in procesul de alegere a gresiei si a faiantei

Orice renovare de calitate va include si utilizarea de gresie si faianta. Gresia si faianta sunt doua materiale care asigura flexibilitate foarte mare la punerea in opera, sunt de diverse marimi si calitati asa ca oricine are bani pentru a si le putea permite, se gasesc in toate magazinele online de profil si se potrivesc de minune in orice proiect. Cromatica este elementul cel mai important atunci cand vine vorba de alegerea unei gresii sau a unei faiante potrivite pentru baie sau bucatarie. De ea depinde si designul interior din respectiva camera si stilul impus, asa ca la nivel cromatic trebuie sa fim foarte atenti spre ce ne indreptam.

Pentru baie putem cumpara gresie si faianta in culori reci, nuante de gri sau de albastru, pentru bucatarie merg tonurile calde, nuantele de galben sau portocaliu. Ca o regula generala cand cumperi gresie si faianta vei alege culorile in functie de spatiul unde vor fi montate, de marimea lui, de luminozitate, de rolul indeplinit sau de ce accesorii mai ai prin camerele respective. In camerele mici se vor folosi culori deschise, calde si luminoase, daca nu sunt bine luminate natural se aplica aceeasi regula, tonurile pot fi alternate pentru un plus de originalitate. Daca zona nu este una de interes imediat se pot alege si tonuri neutre, de exemplu pentru balcon, gresiile si faianta din holuri nu vor avea niciodata o cromatica diferita total de restul camerei care urmeaza, nuantele vor fi apropiate. De asemenea este bine sa optati pentru gresia si faianta care are o cromatica apropiata de cea a mobilierului sau a aparturii electrocasnice.

Stilul este iarasi important, daca si gresia sau faianta il respecta atunci cu siguranta veti avea camere cu un aspect placut si primitor, unde iti e mai mare dragul sa intri. Cu cat cromatica va fi mai apropiata de gusturile tale si de liniile generale ale desingului interior, cu atat vei obtine o locuinta care respecta toate trendurile in materie de design si in care te vei simti foarte bine.