Fata din Turda

Atenţie mare, clujeni! Mi s-a adus azi la cunoştinţă un fapt tulburător, ce disturbă viaţa liniştită din urbea noastră perfectă.
Un nou infractor operează în cetatea noastră. Ariile ei de acţiune sunt centrul oraşului, mai exact zona dintre Central şi Sora. Va acosta pe oricine care poartă un portofel în mână sau arată ca şi cum ar avea bani de dat. Din moment ce nu îi cunoştem numele, şi nici nu dorim să îl aflăm, o vom numi pur şi simplu fata din Turda.
Care este povestea ei? Va veni la dumneavostră pe stradă, vă va acosta când vă va fi lumea mai dragă şi vă va turna o poveste, aceeaşi poveste de fiecare dată: părinţii ei i-au trimis un pachet în Turda, la mătuşa ei şi ea nu mai are nici un ban, e studentă în anul 2 la drept şi ar avea nevoie de puţin ajutor pentru a ajunge la destinaţie, pentru a recupera pachetul. Nu vă lăsaţi înşelaţi şi nu fiţi milostivi! În era noastră, există telefoane, există internet şi mai există şi poştă. Posibilităţile fetei de a intra în contact cu părinţii ei sunt numeroase. Pe de altă parte, fata e studentă în anul 2 şi totuşi nu are încă nici un prieten care să îi împrumute nişte bani? Mai gândiţi-vă o dată. Aceasta se numeşte cerşetorie la drumul mare.
Cum arată? Nu mi s-au dat indicaţii exacte, deorece nici victimele ei, cu care am avut unele discuţii azi, nu mai ţineau prea bine minte. Cert este că fata nu arată a om sărac ce ar avea nevoie să cerşească, e profilul studentei tipice clujene. Cam pe la 20-21 de ani. Ah da, şi e enervantă, ţinându-se scai de oameni. Niciodată nu îşi schimbă povestea, bănuim noi dintr-un motiv creativ, ea dorind să fie ţinută minte în lumea infractorilor după un anumit profil, cu o anumită originalitate.
Clujeni, repet! Nu fiţi milostivi şi cu tupeu, faceţi bine şi o trimiteţi înapoi în originile ei din Turda.
Vă mulţumesc pentru atenţie,