Terenuri cu stalpi de curent

De ce este important ca terenul pe care il achizitionarti sa aiba tras curent, apa sau gaz? Poate nu vi se pare un lucru important ca terenul sa aiba utilitati, si cel mai probabil la inceput veti fi influentati de peisaj si de amplasarea terenului. Totusi daca vreti sa stiti pretul real al unui teren pe langa costul de achizitie, va trebuie sa adaugati si costul de racordare la utilitati.

Pentru a va face o idee de valoare la care pot sa ajunga aceste cheltuieli cu racordarea si importanta cautarii de terenuri cu stalpi de curent, conducte de gaze si canalizare, voi incerca sa va fac un calcul estimativ. Pe langa partea financiara ar trebui totusi sa mai luati in considerare si timpul pierdut stand pe la cozi pentru obtinerea de avize, si nervii in infruntarile de care veiti avea parte in urma intalnirilor cu personalul acestor institutii.
Costul total al racordarii depinde de distanta la care se afla terenul de stalpii de curent de exemplu. Daca utilitatile de afla la poarta, va trebuie sa platiti aproximativ 2500 lei pentru a aduce fiecare utilitate in casa. Un alt aspect este bransarea la utilitati prin transformatoare sau conducte platite de vecini. Acest lucru presupune ca atunci cand va bransati si voi, va trebui sa platiti vecinului cota parte din lucrare. In funtie de pretul lucrarii si de numarul de persoanelor bransate la acel moment, suma poate fi destul de cosistenta (intre 3000 si poate chiar si 15000 de ron). Daca nu aveti utilitatile trase, va trebui sa le aduceti din strada, iar asta ar insemna sa platiti integral costul lucrarilor (situatia de mai sus, doar ca voi veti fi primul vecin si nu veti imparti costul cu nimeni pana nu se vor mai muta si alti pe loturile din jur).

Din informatiile de mai sus va puteti da seama de importanta prezentei utilitatilor pe un teren, pentru ca lipsa acestora poate duce si la o dublare a costurile cu achizitionarea lui.