Care este diferenta dintre hoteluri 4 stele si hoteluri 5 stele?

Desi avem acces la atatea informatii, inca exista o confuzie si un sistem cumva dezorganizat in ceea ce priveste ratingul hotelurilor, care se fac, in general, cu stele de la 1 la 5. Diferenta dintre un hotel de o stea si unul de 5 stele poate fi evidenta, dar diferenta dintre hoteluri de 4 stele si hoteluri de 5 stele poate fi extrem de subtila.

Dotarile/facilitatile hotelului

La 4 stele, acestea pot fi room-service 24/7, portar si valet parking. La 5 stele, hotelul trebuie sa aiba cel putin un spa luxos, restaurant “gourmet” si late check-in.

Dotarile camerelor

Diferentierea se face si din punctul de vedere al camerelor – cele de 4 stele sunt stylish, cu un mobilier de calitate si un design unitar, dar cele de 5 stele au camere care se incadreaza in categoria lux. Camerele din hoteluri 4 stele au paturi mari, de tipul “queen sau king size bed” si neaparat scaune extra, perne si pilote de calitate, mini-bar si produse de baie branduite. Cele de 5 stele au bai cu marmura sau granit, chiuvete duble, sistem audio surround, jaluzele controlabile electronic si flori proaspete.

Servicii

Tipurile de servicii sunt poate cea mai distinctiva caracteristica prin care se pot separa hotelurile de 4 stele de cele de 5. Cele de 4 stele asigura servicii de calitate clientilor, printre care servicii de ingrijire a copilului, mancare la piscina si asistenta pentru rezervari si achizitionarea biletelor. Personalul din hotelurile de 5 stele personalizeaza serviciile clientului, folosind numele clientului si anticipand nevoile acestuia. In hotelurile de cinci stele, atentia la detalii este extrem de importanta, de aceea si diferenta de pret intre cele categorii – putem spune ca cele de  4 stele sunt hoteluri ieftine, cand comparam cu cele de 5 stele.

Decor

Hotelurile de 4 stele au un decor stylish, cu mobilier de calitate superioara, in timp ce decorul celor de cinci stele este “extraordinar in orice privinta”, dupa cum spune un specialist din industrie. In plus, hotelurile de patru stele au un lobby cu piese de mobilier scumpe, de designer, iar cele de 5 stele au piese de arta in lobby si mereu flori proaspete.