Masini si reguli de inchiriere

Pentru inchirieri auto Sibiu trebuie sa indeplinesti mai multe conditii iar una dintre ele este cea care face referire la faptul ca conducatorul auto trebuie sa posede permis de conducere valabil pe teritoriul Romaniei. Atunci cand mergi sa inchiriezi o masina - autoturismul se preda si se preia conform unui proces verbal de predare/primire care face parte ca anexa la contractul de  inchiriere, respectiv anexa 1 si anexa 2.

Autoturismul se preda si trebuie sa se preia cu rezervorul de combustibil plin. Contravaloarea combustibilului consumat pe parcursul perioadei de inchiriere este suportata de catre client. Se percep taxe suplimentare pentru inchirierea autoturismelor cu sofer (30 euro/zi fara TVA), 0,3 Euro/km (fara TVA) pentru predarea/preluarea autoturismului in alte locatii iar la unele firme taxele sunt si mai mari. Autoturismele se pot inchiria pe o perioada minima de 24 ore la absolut orice firma de rent a car, insa trebuie mentionat ca la semnarea contractului se percepe o garantie cuprinsa intre 300-500 euro, in functie de clasa autoturismului. Aceasta se poate achita cash, cu cardul sau prin transfer bancar. Garantia va fi restituita clientului la predarea autoturismului.

Autoturismele au asigurari RCA si CASCO, pentru accident si furt, cu respectarea conditiilor puse de asigurator. Elementele si partile care nu sunt cuprinse in asigurari sunt mentionate in contractul de inchiriere. Pentru cei care doresc sa inchirieze o masina insa vor sa faca un contract pe firma iata care sunt actele de care au nevoie: pentru persoana juridica - certificat de inregistrare (CUI); stampila societatii;  comanda de inchiriere din partea firmei, semnata si stampilata; procura (imputernicire) pentru persoana desemnata sa semneze contractul si sa preia si sa predea autoturismul.

Acum ca ati intrat in posesia acestor informatii nu trebuie sa stati pe loc ci sa mergeti catre un sediu apropiat de inchiriere de masini in cazul in care nevoie de una.