Camerele de supraveghere wireless mai eficiente decat cele clasice

Camerele de supraveghere wireless sunt camere de tip CCTV care transmit un semnal audio si video unui receiver wireless printr-o banda radio securizata. Multe camere de supraveghere wireless necesita cel putin un cablu pentru alimentare, insa recent, ele au fost dotate cu baterie tip acumulator care le permite sa fie si mai eficiente.

Camerele de supraveghere wireless sunt foarte populare in randurile celor care apeleaza la instalare camere supraveghere gratie costului foarte mic si optiunilor de montare foarte flexibile. Pentru instalare camere supraveghere cu wireless pot fi folosite locuri care pana mai ieri nu aveau cum sa fie in schema instalarii camerelor de supraveghere cu fir. Streaming-ul live via Internet prin WiFi le face sa fie si mai cerute cand vine vorba de instalare camere supraveghere. Camerele de supraveghere cu wireless sunt vazute mai ales in cadrul sistemelor de securitate privata, la case, vile. Sunt ideale si pentru proprietarii care inchiriaza case sau proprietati-pentru ca nu nevoie de gauri prin pereti pentru instalarea cablurilor de interconectare, nici nu e nevoie de acordul altor proprietari. De asemenea, la instalare camere supraveghere cu wireless, fatada cladirilor va ramane intacta si nu va suferi din punct de vedere estetic.

Chiar si supravegherea sezoniera este posibila cu o camera de supraveghere wireless-de exemplu, poti supraveghea o anumita zona vara iar iarna ai posibilitatea sa scoti camera. Si tot camerele de supraveghere cu wireless sunt folosite si in operatiuni secrete de filare, transmitand fluxuri video live autoritatilor abilitate sa le analizeze si sa incrimineze pe cei care actioneaza in afara legii. Functionarea optioma a camerelor de acest tip depinde mult de pozitia lor in linie dreapta cu celelalte camere si cu receiverul. In conditii normale, ele acopera cam 450 de metri, dar in interior raza lor de actiune si inregistrare scade la maximum 150 de metri.