Cat de multe nu stim despre contraceptie?

Folosirea pastilelor ar influenta alegerea partenerului sexual. Studiile au aratat ca in perioadele de fertilitate ale femeii, ea este mult mai atrasa de barbatii tipic „masculini”. Aceasta preferinta a evoluat astfel ca femeile sunt atrase de specimenele care vor fi in stare sa le ajute sa se reproduca, cu niste corpuri viguroase, mari si puternice. Femeile aflate la ovulatie isi doresc barbati inalti, cu solduri late, dominanti, competitivi si foarte inteligenti. Pastilele contraceptive au dat peste cap rezultatelor cercetarilor anterioare si asta pentru ca pastila interfereaza cu fertilitatea normala si previne ovulatia.

Asa ca femeile care iau pastile contraceptive nu sunt atrase de barbati cu niste caracteristici „mai masculine”, diferenta fata de cele care ovuleaza fiind imperceptibila la nivelul preferintelor. Ganditi-va cam ce inseamna asta pentru perpetuarea speciei. Cu cat mori mai multi barbati „mai masculini” cu atat femeile care iau astfel de pastile nu vor mai avea cu cine sa-si petreaca serile romantice. Cand efectul pastilelor trece si femeile vor sa procreeze, atractia pentru barbatii mai masculini revine. Cu foarte putini barbati „masculini” cu vor putea oare toate femeile fertile sa-si satisfaca dorintele? Nu va faceti griji; britanicii au descoperit ca, desi sunt atrase de barbati mai putin „masculini” cat iau pastilele, dupa este foarte probabil sa-i aleaga pe cei mai „macho” pentru relatii de lunga durata. Satisfactia sexuala a unei femei depinde foarte mult de cum isi ia pastilele contraceptive. Influenta pastilelor contraceptive nu se limiteaza doar la alegerea partenerului; merge mai departe la satisfactia in cuplu in relatiile de lunga durata. Intr-un context in care excludem sexul, nu prea conteaza de esti cu pastila luata sau nu, satisfactia non-sexuala e aceeasi.

Daca o femeie a luat sau nu a luat pastile in timpul relatiei cu un barbat, satisfactia sexuala este mai mare decat cea care a inceput sau a oprit brusc pastila in timpul relatiei. Asta inseamna ca femeile vor fi satisfacute mai putin sau deloc daca schimba modul de folosire al pastilei in timpul relatiei. Ideea e simpla: de vrei sa recuceresti o femeie, uita de bombonele, soapte de amor, flori, bijuterii, de tot. Fugi repede la farmacie si ia niste anticonceptionale.