Aprobarea: Este bine sau nu sa se tina cont de ceea ce alti oameni gandesc?

Cand cineva este dependent de ceva, poate simti nevoia de a merge in cealalta extrema si sa taie legaturile cu restul lumii. Si, in timp ce acest lucru va parea o idee buna pentru el, nu poate avea efectul dorit. O alta abordare ar fi sa se reduca respectivul stimulent, acest lucru permitandu-i sa se bucure de ceea ce a facut inainte, dar cu moderatie. Cu toate acestea, toate situatiile pot depinde de ceea ce a creat dependenta in primul rand. Cand o persoana este capabila sa reduca din activitatile care-i fac placere, ea nu va avea nevoie sa treaca de la o extrema la alta si acest lucru ii va permite sa accepte ambele parti ale monedei.

Vor fi momente cand aceasta va avea ceea ce isi doreste si momente cand acest lucru nu va fi posibil. De exemplu: s-ar putea constata ca s-a luat prea mult in greutate si unii sfarsesc prin a elimina toate grasimile din dieta lor. Cu toate acestea, in timp ce un regim atat de drastic ar putea parea la inceput un lucru bun de facut, este probabil sa cauzeze probleme de sanatate pe parcurs. Cuvantul „identitate” se refera la propria constiinta de sine si aceasta provine din interiorul fiecaruia si ne face unici prin caracterul nostru si individualitate. Fiecare dintre noi suntem fiinte guvernate de sentimentele noastre, temperamente si emotiile care ne disting unul de altul. Peste o perioada de timp aceste trasaturi devin mai mult sau mai putin construite in sistemul nostru in asa fel incat ele vor deveni parte a identitatii noastre.

Cand ne referim in mod obisnuit la o persoana atragatoare vom vedea imediat aspectul fizic al unui om si vom atribui trasaturile fizice pentru a determina care este caracterul acestuia. Cu toate acestea, aspectul nu da intotdeauna masura completa de a fi buna sau rea a unei persoane, dar caracteristicile care fac din el sau ea un om placut joaca un rol important care se masoara individul in interiorul societatii.