Ce rochii alegem pentru restaurant

O cina formala la un restaurant select, la fel ca si un eveniment organizat intr-un restaurant, vor pune intotdeauna probleme legate de natura tinutei pe care sa o adoptam. Mereu ne vom imbraca fie prea pretentios, fie prea simplu pentru iesirea respectiva, daca nu tinem seama de dress code-ul evenimentului sau de cel al restaurantului respectiv. Lumina difuza, muzica in surdina, o ambianta mai romantica sau mai intima si un meniu care cu siguranta nu cuprinde burgeri, ci unele dintre cele mai fine aperitive si cele mai vechi vinuri... Asa arata un restaurant care de cele mai multe ori impune un dress code, astfel ca nu oricine poate intra in jeans sau pantofi sport.

Cele cinci dress code-uri internationale pentru restaurante sunt: casual, business casual, casual elegant, formal sau jacket. Am zice ca este suficient pentru a sti cum sa nu dam gres cu prezenta noastra atunci cand ne confruntam cu o astfel de iesire, insa iata cateva sfaturi in materie de alegere a unei rochii femei elegante pentru o iesire la restaurant. Un restaurant cu un dress code casual elegant va face o doamna sa priveasca in propria garderoba cu mai multa atentie. Un stil potrivit pentru o iesire la cina intr-un astfel de restaurant poate insemna o rochie neagra mai speciala, ceva deloc banal insa nu foarte incarcata si nici kitch. Aceasta poate fi completata de o esarfa pretioasa de seara si de un clutch perfect asortat. Bijuteriile vor face diferenta intre acest stil si, de pilda, business casual, aici fiind permise bijuterii mai fine, dar si un machiaj ceva mai indraznet.

Culorile inchise sunt in general extrem de potrivite stilului casual elegant, asadar nu riscati sa dati gres. Stilul formal la fel ca si black tie lasa femeilor liber la optiuni pentru rochii cat mai elegante, fie cele de cocktail sau chiar rochii lungi. Este vorba despre un stil elegant prin excelenta, cu rochii mai decoltate, cu croieli aparte, rochii lungi si grele sau fluide, toate complimentand foarte bine silueta, este vorba despre bijuterii mari si pretioase si despre un machiaj mai spectaculos.