Ce e mai usor ? Optimizare seo On Page sau Off Page?

Proprietarii de magazine online cunosc deja cat de multe nopti nu ai cum sa dormi pana nu vezi ca traficul pe site e oarecum stabil. Ca sa-l mentii acolo unde e si pe viitor ai nevoie de optimizare seo de calitate si rapida, bine targetata, bine gandita. La DexterSeo, agentie full-service de marketing online si optimizare pentru motoarele de cautare, ai toate instrumentele si serviciile necesare, implementate de profesionisti, pentru ca traficul si vanzarile sa fie mai mari ca niciodata.

Daca optimizarea On Page, in interiorul site-ului, in structura, continut, e mai usoara si se poate incepe inca de la construirea site-ului, cea Off Page e mult mai pacatoasa. Cel mai greu de facut este o optimizare seo Off Page de calitate, adica in afara site-ului, prin intermediul strategiilor si instrumentelor externe. Ea include link building, social media si social bookmarking. SEO Off Page nu face decat sa dea o idee motoarelor de cautare despre cum este perceput site-ul de toate sursele externe posibile. Este usor de inteles ca un website care e util va avea foarte multe referinte, linkuri externe care trimit catre el, va fi mentional pe retelele de socializare mai des si se va gasi „la bookmark” pe retele de tip social bookmarking, cum e reddit.com. Si totusi, care ar fi beneficiile concrete aduse de optimizare seo Off Page? In primul rand, ranking mai inalt, adica mai mult trafic si pozitie mai buna pe site-urile de raportare Page Rank, relevanta mai mare, Page Rank mai mare, autoritate mai mare.

In al doilea rand, expunere mai mare in online, vizibilitate mai buna. Link building-ul este cea mai populara modalitate de optimizare seo Off Page. Se pot obtine astfel de linkuri externe prin intermediul directoarelor de bloguri si indexarea in ele, semnaturi de pe forum unde sa fie trecut si site-ul, comentarii, indexarea in directoare de articole, scheme de schimb de linkuri foarte bine gandite. De retinut ca nu conteaza prea mult cat de multe linkuri vin spre site si trimit spre el, ci calitatea lor, de unde vin, ce autoritate au celelalte site-uri externe. O parte importanta din SEO Off Page si o metoda super simpla de construire de linkuri catre site este social media. In ultimii ani mentiunile in social media au devenit un factor de ranking de care site-urile de Page Rank chiar tin cont foarte mult.

Nu trebuie sa uitam nici de social bookmarking, care, desi e demodat, este in continuare foarte bun daca vreti sa aveti trafic de calitate pe site. In functie de ce nisa are website-ul afacerii, va puteti promova site-ul pe reddit.com sau digg.com, de exemplu, doua dintre cele mai populare surse de social bookmarking din prezent. Ambele modalitati de optimizare sunt facute cu cea mai mare seriozitate de echipa DexterSeo pentru ca afacerea dvs. si magazinul online, website-ul de prezentare sa fie cat mai aproape de perfectiune si cat mai sus in rezultatele returnate de motoarele de cautare.