Avem nevoie de promovare website? La ce ne foloseste?

Avem un site, trafic exista, de ne trebuie si promovare website si un buget alocat special pentru aceasta operatiune? Asa se intreaba multi oameni de afaceri care nu stiu prea multe despre optimizarea SEO si promovare website, subestimand rolul foarte important al acesteia.

La prima vedere, promovarea tine de prezentarea cat mai detaliata a firmei si serviciilor pe care le oferiti, insa cea mai importanta latura a acesteia este omisa din start: gasirea de clienti potentiali si tranformarea lor in clienti reali, care vor cumpara sau vor apela la serviciile dvs. in viitorul apropiat. In general, promovarea unui site este actiunea prin care un website devine si mai vizibil pentru motoarele de cautare si pentru utilizatori, ajungand cu putin noroc pe prima pagina a rezultatelor returnate la o cautare simpla. Sustinuta si continua, doua caracteristici care ar trebuie foarte bine intelese de catre patronii care isi fac site pentru afacerea lor, promovare website ajuta site-ul firmei sa fie mai mult decat un simplu purtator de lance; el devine un eficient instrument de marketing daca acele cuvinte cheie alese sunt folosite cu cap si nu se abuzeaza se ele. Parte integrata a promovarii website-ului, optimizarea pentru motoarele de cautare nu prea a fost cunoscuta pana cand nu a intervenit in limbajul comun si specializat un cuvant intrat de acum in istorie: ranking. Ce e acest „ranking”? Pozitia pe care o ocupa un anumit site in lunga lista de rezultate returnate la cautarea cu ajutorul unui motor de cautare si prin folosirea unui cuvant cheie. Dar promovare website nu se reduce doar la ranking bun si atragerea de clienti noi si apoi reali. Se promoveaza si numele, sloganul, logo-ul, brandingul si integrarea lui intr-o viziune online coerenta fiind esential pentru obtinerea rezultatelor scontate.

Delimitarea care ar trebui facuta de la inceput este cea intre marketing web si promovare website. Marketingul web tine de optimizare SEO, dar si de mentenanta, aspect dinamic si profesional al intregului site. Odata intelese toate aceste idei si insusite, promovarea site-ului isi va atinge scopul, acela de a aduce trafic mai mult spre site, de a creste volumul vanzarilor si de a mari vizibilitatea paginilor web si a continutului site-ului in online.