Cele mai bune sfaturi pentru cumpararea de anvelope vara perfecte

Odata cu venirea primaverii, soferii sunt obligati sa dea o fuga iarasi la serviceul auto si sa-si echipeze masinile pentru sezonul cald. Este de preferat ca anvelopele care vor fi puse sa fie noi si sa respecte standardele de calitate impuse de U.E. La ce trebuie sa fiti atenti cand alegeti anvelope vara?

Reteta de fabricare a cauciucului nu e aceeasi ca in cazul anvelopelor de iarna, asta pentru ca nu trebuie sa alunece sau sa explodeze atunci cand asfaltul si conditiile climatice sunt schimbate-e foarte cald, carosabilul se umezeste de la ploi. Cunoscute si sub numele de anvelope de randament, anvelope vara adera foarte bine pe orice tip de carosabil, rezista bine la temperaturi foarte mari din mediul ambiant, cauciucul nu are o rigiditate mare asa cum se intampla in cazul anvelopelor de iarna, iar santurile sale mareste eficienta franarii. Consumul de combustibil scade semnificativ, uzura este mai mare decat la cauciucurile de iarna, insa pentru siguranta ta si a familiei merita sa cheltuiesti oricat, nu?

La cumpararea de anvelope vara noi trebuie sa se tina cont si de tipul de masina folosita, cum si cat de mult se conduce si ce fel este vremea in zona in care se foloseste masina. Anvelopele de vara, gratie aderentei perfecte, schimba total experienta condusului, curbele fiind mai usor de luat, iar franarea transformandu-se intr-o operatiune simpla si sigura. Atentie insa! Daca anvelopele nu corespund masinii si nu exista un sprijin uniform pe toate patru rotile in timpul rulajului, riscul accidentelor trece de 70-80 de procente. In plus, niciodata nu ar trebui sa va bazati pe anvelope de iarna pentru sezonul cald, la fel cum nu aveti nicio siguranta daca rulati cu anvelope de vara in zone unde temperatura este scazuta-anvelopa se poate contracta rapid la temperaturi sub 0 grade Celsius, producerea accidentelor fiind inevitabila.

Nu in ultimul rand, trebuie sa se verifice simbolurile inscrise pe anvelope si gradul de uzura al santurilor-exista si vanzatori care se ocupa cu o comercializare periculoasa a unor anvelope uzate refacute, aranjate, astfel incat sa para noi. Cumpararea de anvelope second hand este si ea la fel de riscanta, cu toate ca economiile facute sunt semnificative. Puneti pe primul plan siguranta si sanatatea dvs. si a membrilor familiei atunci cand vreti sa cumparati anvelope noi!