Solicita un certificat energetic inainte de orice tranzactie imobiliara

Obligatoriu pentru orice vanzare sau inchiriere de locuinta din tara noastra, certificatul energetic este un rau necesar, pe care oricine are intentii serioase trebuie sa-l detina. Certificatul energetic nu face altceva decat sa ateste gradul de izolare, eficienta energetica a cladirii, apartamentului, trecandu-se in revista principalii factori in functie de care se poate acorda o anume clasa energetica (de la A la G). Pe langa acestea, certificatul energetic va tine departe de amenzi si invalidarea tranzactiilor imobiliare.

Pentru a obtine un certificat energetic cat mai bun si o clasa energetica apropiata de A trebuie sa aveti peretii exteriori anvelopati, sa aveti instalatii sanitare si electrice noi, centrala de apartament, geamuri termopan de calitate, ziduri in perfecta stare. Certificatul energetic este eliberat de obicei de un auditor care are licenta si e autorizat sa elibereze un astfel de act, termenul de inmanare fiind variabil, in functie de masuratorile la fata locului si gradul de ocupare al acestuia.

La Energo Auditor veti gasi mereu cel mai ieftin certificat energetic, cu preturi pornind de la 140 de lei, livrarea facandu-se in 24 de ore. Dupa ce veti depune actele solicitate si se vor intocmi masuratorile si constatarile la fata locului, auditorul va elibera actul necesar cu o valabilitate de 10 ani. Preturile variaza in functie de suprafata si de tipul de locuinta ce trebuie sa fie auditata energetic.

Garsonierele se incadreaza in 140 de lei, la doua si trei camere pretul practicat e de 150-160 de lei, iar la patru camere doar 170 de lei. Pentru case mai mici de 100 metri patrati, pretul afisat de http://www.energoauditor.ro este de doar 300 de lei. Daca se depaseste 100 de metri patrati, pretul devine negociabil, iar la cladiri acesta variaza intre 0.2-0.8 euro pe metru patrat construit. Clientii fideli care apeleaza la auditorul energetic amintit pot beneficia si de reduceri consistente.