Cele 3 râuri

Ca să fii om-suflet se spune că trebuie să bei şi să foloseşti apă din trei râuri… dar ce cele mai multe ori oamenii nu beau de niciunde, lasă să li se usuce floarea sufletului.. mare păcat, mare…
..nu e uşor să găseşti cele 3 râuri.
Primul e mereu în faţa ta, când ţii ochii deschişi, dar nu-l poţi simţi, nu-l poţi bea fiind prea ocupat să-l prinzi…  el fuge, se ascunde.
Al doilea e ascuns bine printre pietre şi nisip. Uneori e amar, alteori secat… depinde de emoţii… doar fericirile puternice îl fac să izvorască din piatră seacă, tristeţile însă îl seacă sau îl amărăsc.
Al treilea râu, e printre nori, un râu pe care-l vezi închizând ochii.. îl auzi îi auzi furia şi îi simţi caracterul imprevizibil, poate fi lin sau învolburat. Nici pe el nu-l poţi prinde.
În mod ciudat nu toţi oamenii au nevoie de apa râurilor pentru floarea sufletului lor, aceştia şi-au transformat floarea-sufletului într-una deşertică.. obişnuită cu puţină apă… apă ce provine din ploile aduse de el sau de ea când vine sau când pleacă… oamenii aceştia au intrat în criză de apă, nu-şi pot găsi propria sursă.. se agaţă ca un parazit de fiecare strop dat de o altă persoană sau beau din apa celul de-al doilea râu, din parte amară a lui..
Să spunem ca am gasit râurile, am aflat cine sunt… dar cum le folosim? Din care bem prima oara? În care ne scăldăm, în care ne oglindim? Credeai că parte cea grea a fost să găseşti râurile? Te-ai înşelat urmează alte întrebari, alte enigme pe care trebuie să le dezlegi, eşti într-un cerc din care doar o singură persoană te poate scoate… şi nu e pământeană… e riscul pe care l-ai ales pornind spre râurile tale…
Se spune că poţi defini un om în funcţie de proporţia de apă din care bea cel mai mult… visători, ieri şi acum aceste categorii fiind principalele.. cei visători au ochii plini de apă din râul 3, sunt puri, şi cu tente de albastru marin şi astral. Cei de ieri, au apa din râul 2 în ochi, au ochii mâloşi, maronii şi emană un miros puţin înţepător parcă de cadavru. Iar cei de acum, cu ochii plini de apă din râul 1, au în ochi valuri pe care le controlează.. le conduc prin canale acolo unde vor ei, au îmblânzit râul.
Off… râuri de n-aţi fi fost ce viaţă de lac aş fi dus.. cum m-aş fi lăsat pradă soarelui… să mă evapore… să nu mă complic. Vă mulţumesc pentru binecuvântarea de a simţi enrgia şi forţa, pentru faptul că mă puteţi doborâ când sunteţi prea învolburate, pentru faptul că uneori s-ar putea să mă usuc. Va mulţumesc pentru pietrişurile pe care mi le aduceţi în viată şi pentru sticluţele cu mesaje. Pentru nenorociri şi euforie, pentru stelele pe care le protejaţi pentru mine şi pentru faptul că spălaţi relele. Dacă aş fi fost lac, aş fi fost plin cu negativ, prea plin cu negativ.. cine m-ar fi curăţat? Vântul ce amestecă şi mai tare otrava? Tu, care eşti prea slab şi prea mic pentru a curăţa atât de multe… nu, nu puteai aşa că mulţumesc râurilor