Anunturi online interzise

Site-urile de anunturi gratuite sunt, fara doar si poate instrumente extrem de utile pentru utilizatorii de internet aflati in cautare de produse sau servicii. Cu toate acestea, tot site-urile de anunturi sunt de multe ori si punctul de pornire pentru o serie de infractiuni. 

Anunturile care promoveaza comportamente ilegale sunt in general interzise, dar exista si site-uri de anunturi in care nu exista filtre ale adminilor si orice astfel de anunt poate trece neobservat. Tocmai de aceea se recomanda intotdeauna alegerea unui site care trateaza cu seriozitate atat pe cei care adauga anunturi cat si pe eventualii cumparatori. La http://www.anunturighid.ro sunt interzise o serie de anunturi: cele referitoare la vanzarea de droguri, dar si de produse farmaceutice si de medicamente, precum si de organe umane, cele referitoare la vanzarea de tigari si produse pe baza de tutun, dar si de alcool si bauturi alcoolice. Sunt interzise si nu vor fi publicate sub nicio forma anunturile legate de comercializarea armelor, dar si a unor bunuri obtinute prin furt, prin jaf sau prin alte infractiuni pedepsite de legea penala din Romania. Tot referitor la infractiuni, site-ul nu permite adaugarea de anunturi privind comercializarea de obiecte si materiale erotice si obscene, la fel cum nu permite anunturile legate de sex contra cost, masaj erotic, videochat precum si ofertele de locuri de munca in acest sens. Tot pe segmentul oferte de munca sunt interzise anunturile cu oferte de locuri de munca pentru retele de tip MLM (multi level marketing) sau network marketing, care abunda in anunturile online romanesti, insa nici oferte de lucru de acasa prin internet care au la baza scheme in care angajatul primeste bani pentru click-uri. 

Anunturile care umpleau in urma cu ceva timp presa si internetul – cele ale ghicitoarelor si clarvazatoarelor, precum si ofertele de tarot sunt interzise si ele cu desavarsire, la fel ca si serviciile care promoveaza site-uri. Ofertele de scrieri de lucrari de genul referate, lucrari de diploma, dizertatii, lucrari de doctorat etc, nu sunt permise, la fel cum nu sunt permise nici anunturi care solicita ajutor pentru scrierea acestui gen de lucrari.