Fotagrafiile digitale - franturi de arta

Ce anume face o fotografie sa fie speciala?  Ce o plaseaza pe rangul de fotografie ce poate sa fie numita opera de arta si o diferentiaza de o simpla poza sau ce anume o face sa fie mai apreciata fata de alte fotografii facute probabil in acelasi context? Cu siguranta un factor determinant in aceasta privinta este reprezentat de peisaj, de cadrul ales sau chiar de frumusetea persoanei sau a persoanelor care sunt in acea fotografie.

Oricare ar fi insa motivele, cert este ca daca nu stii sa jonglezi putin cu lumina si nici sa cuprinzi in fotografie elementele potrivite, atunci in zadar ai la dispozitie toti acei factori care te pot ajuta sa obtii fotografii digitale perfecte. Sa nu mai vorbim despre aparatele profesionale digitale, care oricat de scumpe ar fi ele si oricat de sofisticate ar parea, nu prezinta niciun avantaj in mana unui amator, care vrea doar sa aspire catre arta si nu face nimic in acest sens. Fotografia se invata, insa ea se invata frumos, din pasiune si foarte usor daca intervine dorinta. In plus, atunci cand stim sa alegem setarile potrivite in cadrul unui portret de exemplu, cu siguranta vom avea rezultatele dorite. Multi spun ca animalele sunt fiintele cele mai greu de pozat deoarece ele nu pot sta locului si mai ales pentru ca mereu sunt prinse in miscare si in pozitii ciudate si atat de mult am dori parca sa avem amintiri placute mai ales cu animalutele noastre preferate de companie.

Un fotograf bun va sti mereu cand sa fie pe pozitie si cand poate sa faca fotografii digitale perfecte unor patrupede jucause. In final pasiunea este cea care sta marturie in fata oricarui hobby, ce poate deveni arta si poate capata istorie. Fotografiile, indiferent unde alegem sa le facem pot fi franturi de arta si ele, numai daca le realizam cu bun gust.