Petrece o zi minunata in capitala Romaniei

Bucurestiul este un oras situat in sud estul tarii. Acesta are o populatie de aproximativ 2 milioane de locuitori. Fiind numit micul Paris pe vremuri, Bucurestiul ramane si astazi un oras important care ofera nenumarate posibilitati de dezvoltare economica, dar si de petrecere a timpului liber.

Fiind capitala unei tari care a aderat in Uniunea Europeana in urma cu sapte ani, Bucurestiul si-a deschis portile in fata mai multor etnii si natiuni. Pe strazile lui poti intalni oameni de toate rasele si varstele.
Cu toate ca este foarte aglomerat, acest oras iti poate oferi clipe de neuitat. Pentru relaxarea cetatenilor, dar nu numai, capitala Romaniei are diverse atractii turistice si parcuri ce se intind pe hectare de teren. Daca te afli in Bucuresti doar in trecere sau locuiesti aici de multi ani, in acest articol gsesti sfaturi pentru a petrece o zi de neuitat.

Primul loc unde trebuie sa ne oprim in calatoria noastra este parcul Herastrau. Acesta este cel mai mare parc amenajat din Bucuresti. Aici poti vizita un lac cu acelasi nume precum parcul, iar pe acest lac poti merge cu vaporasul, barca sau hidrobicicleta. Mai mult decat atat, in acest parc este situat Muzeul Satului. In acest muzeu poti vedea case si biserici traditionale din toate cele trei regiuni ale Romaniei: Tara Romaneasca, Transilvania si Moldova.

Cand plimbarea in aer liber a luat sfarsit, capitala iti pune la dispozitie o gama larga de muzee, biblioteci si monumente istorice. Mergand in astfel de locuri poti sa fii sigur ca vei petrece momente culturale deosebite. Unele din aceste locuri pe care le poti vizita sunt: Muzeul Antipa, armatei, de istorie, de arheologie, Casa Poporului, biblioteca nationala, centrul vechi de pe Lipscani, etc.

Daca ziua se apropie de amiaza si iti este foame in Bucuresti poti gasi foarte multe restaurante formidabile cu mancare specifica multor tari din intreaga lume, la preturi accesibile. Dupa o masa copioasa, Bucurestiul iti ofera posibilitatea sa petreci un timp deosebit la cumparaturi. Mai multe mall-uri, dintre cele mai mari din tara te asteapta cu portile deschise. La ora 22:00,  seara ta inca nu trebuie sa ia sfarsit. Cinematografele din capitala te intampina cu cele mai noi productii.

Dupa miezul noptii, daca esti frant de oboseala dupa o zi epuizanta, te poti indrepta spre unul din hotelele de cinci stele ale capitalei. In conditii de vis acum este timpul sa pui capul pe perna si sa te odihnesti. Maine te poate astepta o zi la fel de aglomerata daca vrei sa mai vizitezi si restul atractiilor din capitala.
Noapte buna!