Locuri de munca din trecut pe care ti le-ai dori

Amazoana Dahomey. Chiar trebuia sa-ti placa sa fii femeia-lider soldat a Dahomey. In vreme ce antrenamentul era foarte dur si luptele si mai si, avantajele erau de partea celor care ajungeau in acest post. Pentru o perioada lunga din istorie, femeile nu prea aveau de ales atunci cand se punea problema unor job-uri care erau de-a dreptul oribile.

Sotiile regelui Dahomean Gezo au avut alta optiune. Nu prea erau considerate asa de frumoase ca sa indeplineasca roluld e sotii ale regului, insa erau foarte valoroase in alte feluri. Ramaneau la palat, erau considerate sotii, dar nu aveau nicio problema cu relatiile complicate maritale. Femeile soldati se spune ca trebuiau sa-l impresioneze pe rege si sa omoare un elefant, dupa care capatau acest statut. Armata era foarte importanta pentru apararea regelui, asa ca si barbatii, si femeile deveneau soldati. Amazoancele Dahomey erau epice. In istorie au aparut pe la 1729, cand au fost implicate in asedierea unui port. Pana la finalul domniei regale erau deja 6.000 de femei soldat, care luptau cot la cot cu trupele.

Antrenamentele la care erau supune femeile erau foarte dure, trebuiau sa suporte durere, sa se catare in zone muntoase, sa treaca prin probe de anduranta si sa se mentina in limite normale din punct de vedere fizic. Scalvii ajutau femeile soldati cu orice aveau nevoie si mergeau mereu dupa ele, insa nimeni nu atenta la pudoarea lor pentru ca ucideau fara sa clipeasca pe orice le atingea. Ultimul conflict in care se crede ca au luptat a fost in 1970, impotriva fortelor cuceritoare franceze.