Studii stiintifice demitizate care ar fi facut viata uimitoare

Civilizatiile extraterestre construiesc galaxii intregi. Prin 1960, un fizician a venit cu o idee mai ciudata de a localiza civilizatii extraterestre. Pornind de la faptul ca evolutia tehnologica avea nevoie de foarte multa energie de consumat, el a presupus ca extraterestrii se vor folosi de puterea propriilor stele si de galaxii intregi ca sa isi duca opera la bun sfarsit.

Pentru a ajunge la aceste performante, ei trebuiau sa-si construiasca galaxii pornind de la stele cu o energie suficient de mare pentru a putea sa le ofere energia de care aveau nevoie. Fluxul mare de energie i-ar fi ajutat pe cercetatori sa descopere extraterestrii si sa le studieze comportamentul. Un studiu din aprilie 2015 a studiat 100.000 de galaxii si nu a ajuns la nicio concluzie, nu a gasit extraterestri si nici supergalaxii. Cu un univers vechi de 14 miliarde de ani, civilizatiile extraterestre trebuiau sa fie de foarte mult timp prezente, insa se pare ca stau foarte bine ascunse, iar teoria cu galaxiile care sunt surse de energie pica.

O teorie spune chiar ca civilizatiile extraterestre nu s-au descurcat prea bine cu supravietuirea si gestionarea resurselor si au disparut demult. Asa ca nu ne ramane decat sa traim alaturi de cei de langa noi si sa ne multumim cu societatea pe care am reusit sa o cladim. Este totusi rusinos a specia noastra nu a reusit sa recreeze universul din Star Wars…