Criterii de alegere a amplificatoarelor audio

Iti doresti un sistem de amplificare audio si nu stii care sunt aspectele tehnice pe care sa le iei in calcul? In cele ce urmeaza iti voi prezenta cateva din aspectele de care sa tii cont atunci cand cumperi un amplificator audio:
 
Puterea amplificatorului
 
Aceasta este exprimata in watti (W) si iti va spune cat de tare se va auzi amplificatorul audio ales. Te intereseaza puterea reala (RMS), ci nu cea „virtual”. Un producator care se respecta va mentiona intotdeauna puterea reala in fisa tehnica a produsului. Daca vei alege sa comanzi amplificatorul audio din cadrul unui magazin online, la descrierea produsului asigura-te ca gasesti informatii clare despre RMS.
 
Banda de frecventa
 
O banda larga de frecventa asigura un sunet de calitate. Insa, fiecare dintre noi percepem sunetul diferit. Oamenii percep frecvente cuprinse intre 25 Hz si 16-18 kHz. Nu te lasa pacalit de banda de frecventa, insa tine cont de ea atunci cand cauti un amplificator audio.
 
Impedanta amplificatorului
 
Impedanta se masoara in Ohmi. Daca vrei eficienta audio, atunci trebuie sa respecti regula potrivit careia amplificatoarele si difuzoarele trebuie sa functioneze pe aceeasi impedanta. Impedanta este extrem de importanta cand vine vorba de buna functionare a sistemului de sunet.  Daca difuzoarele au impedanta mai mare decat impedanta de iesire a amplificatorului, scade puterea amplificatorului. Daca difuzoarele au impedanta mai mica decat impedanta de iesire a amplificatorului, exista riscul arderii amplificatorului.
 
Daca se analizeaza cele 3 aspecte enuntate mai sus si daca se aleg amplificatoare audio de la producatori cu renume, mai mult ca sigur vei avea parte de un produs adaptat nevoilor si asteptarilor tale. Chiar daca amplificatoarele audio de marca au un pret mai mare, este absolut obligatoriu ca pretul sa se reflecte in calitatea produsului.