Cum pozitionam camerele de supraveghere?

Intelegerea nevoilor de securitate te pot ajuta sa determini ce caracteristici ale unei camere de supraveghere sunt potrivite pentru tine. Camerele video de securitate de astazi vin cu multe caracteristici de inalta calitate, care imbunatatesc semnificativ performanta si fac posibila capturarea imaginilor de inalta calitate atat la exterior cat si la interior, in conditii slabe de iluminare sau in complet intuneric. Camerele cu adevarat functionale zi/noapte sunt capabile de a vedea obiecte si persoane in întuneric. Carcasele acestora pot proteja dispozitivul de elemente exterioare, cum ar fi vandalismul, vremea neprielnica ori a unor accidente produse de intemperii sau alti factori. Pentru imagini detaliate, clare, alege o camera cu rezolutie HD. Este necesara pentru a putea identifica mai bine pe cineva, dar si pentru a obtine detalii clare despre diverse obiecte apartinatoare infractorilor. Scopul general este de a preveni criminalitatea si de a identifica si urmari in justitie pe oricine incearca sa patrunda ilegal pe o proprietate.

Plasarea camerelor

Cel putin una dintre aceste camere supraveghere de la sdsmag ar trebui sa fie montata deasupra punctelor de acces, cum ar fi usa din fata sau din spate.  Alternativ se poate instala un dispozitiv in interiorul casei tale, deasupra usii de la intrare pentru a monitoriza persoanele care intra si pleaca. Aceste puncte de plasament asigura examinarea cu atentie a oricarei persoane care se apropie sau patrunde in casa ta. Pentru a identifica vizitatorii nedoriti, camerele trebuie să fie montate pe console, in aer liber, sau pe plafoane . Atunci cand sunt plasate aici, aparatul de filmat este capabil sa capteze o fotografie clara a usii din fata si respectiv a infractorului.

Camerele de supraveghere de interior ar trebui sa fie plasate in zonele cu trafic intens, cum ar fi livingul sau bucataria, holul, casa scarii, precum si in camerele in care se pastreaza valori ca: seifuri, antichitati, electronice, bijuterii etc. Aceste zone sunt deosebit de vulnerabile in timpul unui furt. Totodata, ar trebui sa iei in considerare monitorizarea personalului de serviciu fie ca este vorba de o menajera, bona sau alti vizitatori care isi petrec o mare parte din timp in casa ta. Fara o camera de interior este aproape imposibil de dovedit daca un element a fost furat din locuinta.

O alta locatie ideala pentru plasarea unui dispozitiv este langa ferestre. Camerele de supraveghere de aici iti permit sa monitorizezi punctele de acces vulnerabile din casa ta. Dispozitivele din punctele exterioare - usile din fata, usile din spate si ferestrele - sunt susceptibile de a speria orice intrus care poate patrunde in casa ta.