Un remediu simplu pentru par si piele: ulei de susan

In cosmetica si pentru ingrijirea parului, uleiurile obtinute prin presare la rece, fara parabeni si 100% naturale pot contribui la intretinerea pielii si refacerea structurii firelor de par mult mai usor si mai sigur decat daca se apeleaza la creme sau tratamente cu substante sintetice. Cu ajutorul a cateva picaturi de ulei de susan puteti sa obtineti o solutie utila pentru masaj, intrucat acest tip de ulei are efecte afrodisiace puternice, este tolerat de piele si absorbit rapid.

Dupa ce este absorbit in straturile superioare ale pielii, acest ulei de susan ajunge si in straturile profunde ale pielii, hidratand intensiv pielea din interior spre exterior. Continutul mare de vitamina E si antioxidanti, dar si minerale, magneziu, fier, permit pielii sa fie mai elastica, asta si gratie eliminarii rapide a celulelor moarte. Antioxidantii puternici previn imbatranirea prematura a pielii, substantele naturale din compozitia sa diminueaza porii si nu ii mai lasa sa mai fie asa de vizibili.

In concediul de vara, o sticluta cu ulei de susan ar trebui sa fie nelipsita din geanta de plaja intrucat pielea se va bronza mai repede dupa aplicarea sa – uleiul din susan obtinut prin presare la rece are o substanta naturala factor de protectie solara. Daca ati stat prea mult la soare, va puteti trata arsurile locale cu doar cateva picaturi din acest ulei, actiunea sa calmanta fiind completata de efectele puternic antiinflamatorii. Si pielea iritata a bebelusilor poate fi masata cu ulei din aceasta planta atunci cand apare roseata si copilul da semne de disconfort.

In cazul parului vopsit, daca nuanta e mult prea deschisa ar trebui sa masati fierele de par cu uleil obtinut din susan si culoarea parului se va inchide imediat. Matreata va disparea si ea, iar caderea parului nu va mai fi o problema asa de mare pentru ca substantele din ulei vor stopa cauzele degradarii si caderii firelor de par.