Cum ne ajuta visele

Orice om viseaza chiar daca nu isi aminteste nimic dimineata si se spune ca este o activitate total involutara, pe care nimic din noi nu o dicteaza, insa este necesara organismului asemeni respiratului sau clipitului. Orice om viseaza macar o data pe noapte, cel putin o ora in ciuda faptului ca nu ne amintim nimic cand ne trezim sau chiar daca ne apar doar franturi, episoade mici, imagini neclare sau un fel de deja-vu-uri bruste care ne fac sa tresarim adesea.

Totusi un deja-vu este cu totul altceva, chiar daca poate sa induca o anumita legatura intre vis si realitate. Se poate ca de multe ori in vis sa traim viata reala sau invers, ceea ce ne face sa ne amintim in subconstient ce anume visam, iar acest lucru sa produca o anamneza continua. Ce visez - Interpretare vise nu este tot timpul modalitatea prin care oamenii de stiinta reusesc sa traga concluzii sau poate chiar niciodata utilizata de acestia, desi unii mai putin sceptici adopta si maniera mai putin stiintifica de a da o explicatie lucrurilor, mai ales ca ei nu detin o explicatie certa. In cele din urma mintea umana prezinta cele mai multe mistere, fiind poate chiar mai complexa decat intregul univers. Ceea ce au putut insa determina oamenii de stiinta despre vise este faptul ca acestea se produc in etapa REM a somnului care se declanseaza de mai multe ori pe noapte, aceasta putand fi atinsa mai ales de bebelusi, in proportie de 55 %, scazand pana la 20% la adulti. Tradus in termeni simpli, un adult viseaza mai putin cu mai bine de jumatate fata de un bebelus. 

Visele ne ajuta insa sa ne relaxam, deoarece numai in etapa REM putem cu adevarat sa ne odihnim creierul, fara ca el sa fie presat, avand libertatea deplina sa aleaga cum sa se auto-utilizeze.