Tinuta potrivita pentru o petrecere

Cocktail-ul poate fi definit ca vinul amestecat cu gheata sau bauturi distilate amestecate cu ingrediente aromatizante. Pur si simplu, cocktail inseamna orice tip de bautura mixta. Acesta poate fi, de asemenea, definit ca stimulente cu lichior, compusa din bauturi de orice fel cu zahar si apa. Acest lucru este cunoscut ca un cocktail ideal, insa nu se stiu prea multe despre, unde si ce a dus la crearea cocktail-ului.

Timp de secole, oamenii au amestecat bauturile, dar nu au folosit cocktail-ul pana in secolele 17 si 18, cand acesta a devenit destul de popular pentru a fi inregistrat in scrisuri. Si inainte, probabil, a existat un timp cand cocktail-ul a fost cunoscut ca o bautura specifica, mai degraba decat o categorie de bauturi mixte.
Femeile care participa la cocktail-uri nu sunt doar constiente de placere, mai degraba ele sunt mai constiente sa atraga atentia, asa ca nu ezita sa poarte rochii sexy. Rochiile de cocktail sunt mai frecvente in tarile occidentale decat in tarile estice. Eventual, va veni un moment in care aceasta diferenta nu va mai fi facuta.
Tinutele de cocktail inseamna rochii scurte, elegante pentru femei si costume negre pentru barbati. O cravata neagra este destul de potrivita cu un costum negru pentru barbati iar femeile prefera rochii de cocktail sau rochii lungi. Dar, in multe tari, barbatii poarta costume „full” cu cravata alba, vesta, camasa, iar femeile poarta rochii lungi. In unele cazuri, barbatii pot merge si arata mai modern cu un tricou negru fara cravata si femeile cu rochii lungi sau scurte. Cu toate acestea, micuta rochie neagra este cea mai buna tinuta de cocktail si adecvata pentru cele mai multe ocazii speciale.

Dupa ora 18, atunci cand rochiile lungi nu sunt necesare, invitatii pot folosi costume de culoare inchisa si rochii de cocktail. Pentru evenimentele de zi, ei pot purta costume, iar femeia o rochie de cocktail sau un piece elegant. La ocaziile semi-formale, doamnele pot opta pentru mai multe tinute de seara si rochii adaptate. Rochia este pentru femei ca si costumele care au culori inchise pentru un barbat. Tinuta de festival este vazuta de obicei in preajma sarbatorilor, in concordanta cu starea de spirit a petrecerii.

Pentru o femeie, aceasta inseamna sa se imbrace cu un pic de stralucire, de exemplu, un pulover cu margele si pantaloni negri, o bluza de matase rosie cu o fusta neagra. Solicitarea tinutei normale si elegante se impune pentru versiunile cu aspect casual. Pentru un barbat, ar putea fi pantalonii si o haina de sport, iar pentru femei pantalonii de seara. Blugii, pantalonii scurti, tricourile si alte tinute ce arata ocazional nu sunt adecvate pentru tinuta casual elegant. Casual inseamna, in general, o combinatie de haine ce nu formeaza costum, inclusiv blugi, adidasi etc. In cazul in care gazda doreste o abordare mai lejera, se poate apela la tinuta casual. Si, atunci cand exista dubii cu privire la ceea ce se poarta la petrecere, se poate cere intotdeauna sfatul gazdei la ceea ce se asteapta de la oaspetii petrecerii ca sa poarte.
Petrecerea e unul dintre cele mai importante evenimente la care se ia parte atunci cand suntem invitati, asa ca nu trebuie sa neglijam hainele sub nicio forma. Tinuta potrivita va face omul potrivit si nimeni nu vrea sa aterizeze in mijlocul petrecerii cu un aspect diferit de restul persoanelor de acolo. Aceasta poate schimba reputatia si va fi vazut de ceilalti invitati, mai ales daca nu sunt prieteni, drept o persoana ciudata.