Cele mai ciudate proceduri medicale practicate in lume

Lupta impotriva cancerului de piele are un nou aliat: crioterapia. Criogenia este o ramura a cercetarii stiintifice care se ocupa cu folosirea unor temperaturi foarte scazute pentru conservare, in cele mai multe cazuri. Cu siguranta sunteti la curent cu ideea de a ne supune unor astfel de proceduri din domeniul criogeniei si a ne „ingheta” pentru ca in viitor, tehnologii mai avansate sa ne trezeasca la viata si sa ne trateze, poate, cele mai cumplite boli. Crioterapia a inceput sa fie folosita la scara larga in ultimii ani pentru vindecarea unor boli precum cancerul de piele. Procedura e simpla: pe o bucata de vata se pune nitrogen lichid si se aplica pe zona afectata. Singurul dezavantaj este ca partea de piele unde se aplica nitrogenul lichid este pur si simplu arsa, asa ca biopsia este imposibila. Sunt si efecte adverse ca durere locala sau umflaturi care pot dura zile intregi din cauza arsurii chimice, ba chiar cicatrice insa nimic nu se compara cu tratarea efectiva a cancerului, nu?

Terapia „renasterii”. Ideea acestei terapii este usor de inteles: esti nevoit sa treci printr-o zona foarte stramta exact cum ai facut-o cand te-ai nascut. Se crede ca recrearea nasterii iti trezeste la viata simturile si iti permite sa experimentezi miracolul copilariei. Terapia implica trecerea printre niste perne care sunt apasate inspre pacient pentru a recrea „nasterea”. Respiratia poate sa fie ingreunata, insa asta e si ideea… Au existat cazuri in care oamenii au murit de la astfel de terapii, insa de multe ori terapia si-a atins scopul. Terapia „renasterii” este ilegala in Colorado si Carolina de Nord.

Simfiziotomia. Simfiziotomia este procedura chirurgicala facuta in timpul nasterii, implicand „largirea” pelvisului gravidei, manual, pentru ca bebelusul sa se nasca fara probleme. Pelvisul este taiat chiar cu fierastraul medical atat cat sa permita coborarea fatului fara niciun obstacol. Desi pare o procedura din Evul Mediu, simfiziotomia a fost practicata intre 1940-1980 de catre doctorii irlandezi. Femeilor gravide nu li se spunea ce aveau sa indure, de unde si disperarea imensa prin care femeile treceau cand se vedeau taiate ca la abator. Apareau infectii, dureri insuportabile, probleme cu spatele, cam tot ce putea sa ti se intample dupa ce ai fost taiat cu fierastraul… Recent, multe dintre supravietuitoarele unor astfel de operatii horror si-au spus povestea pentru a atrage atentia asupra acestor practici barbare care se pot intampla in sala de nasteri.