Rafturile de arhiva si necesitatea lor

In birourile in care sunt necesare rafturi arhiva este obligatoriu sa avem un spatiu mai mare, deoarece arhiva se aduna tot timpul si volumul ei se mareste constant, chiar daca ea se depoziteaza pentru o perioada de numai zece ani de exemplu, exista primarii, exista institutii publice care isi depoziteaza arhiva si detin istoricul localitatii de exemplu sau diverse informatii care raman cel putin pentru o viata de om in sertare.

De ce sa avem o arhiva mai ales atunci cand este vorba de o institutie publica sau privata? In primul rand nu se stie niciodata cand avem un control sau este nevoie de un anumit document care sa constate ceva anume si in al doilea rand istoria se scrie pe baza arhivei, asa ca e bine sa nu uitam de istorie. Totusi ca sa ai o arhiva cel ma bine este sa creezi o camera in care sa instalezi rafturi arhiva pentru a-ti usura munca. Acestea ar trebui sa fie dispuse in ordine alfabetica cat si in ordine cronolgica sau in functie de conducerea fiecarei institutii. rafturile pentru arhiva sunt foarte utile si ele te pot ajuta sa gasesti mult mai repede ceea ce cauti atunci cand ai nevoie si desigur te ajuta sa fii mai organizat. Ideal ar fi sa se inventeze si rafturile pentru arhive care sa nu ia foc niciodata, sa fie rezistenta la tot felul de facturi negativi deoarece atunci cand da necazul peste camera cu documente, e mai mare pacatul sa pierzi istoria unor generatii, fie ca este vorba de arhiva cu rapoarte de munca, cu istoricul unei comune sau cu proiecte realizate si altele.

In prezent marii designeri au conceput tot felul de rafturi atat din metal cat si din lemn pentru a putea crea si un aspect mult mai placut spatiilor destinate arhivelor.