Flori de apartament care iubesc umbra

Unul dintre dezavantajele majore atunci cand locuim la bloc este acela ca avem, in cea mai mare parte a situatiilor, parte de putina lumina naturala, de la soare, pentru a creste flori si plante. Si cu toate acestea, exista si specii de flori de apartament care pot fi crescute in zone umbroase.

Prima dintre acestea, si foarte intalnita in apartamente, este Sporul Casei (Impatiens). Este o planta scunda care nu creste in inaltime mai mult de 5 centimetri. Sporul Casei exista intr-o varietate de culori, de la alb pana la violet, si pot face dintr-un balcon sau dintr-o camera in care sunt amplasate o zona plina de viata si culoare. Sporul Casei este usor de crescut si in ghivece la fereastra sau in cosuri pe care sa le atarnati in balcon sau pe terasa, pentru cei mai norocosi. Sunt plantele ideale pentru zone umbroase, pentru ca lipsa soarelui este un stimulent pentru cresterea lor. Cei care vor sa isi inceapa o gradina acasa dar se tem ca lipsa soarelui i-ar putea dauna, pot incerca Sporul Casei, pe care il gasiti in cateva variante de culoare la officeflowers.ro, gata plantat in ghivece de 20 de centimetri, astfel ca nu va trebui decat sa invete cum sa le ingrijeasca, de la specialistii Office Flowers.

O alta planta care prefera umbra si care poate fi plantata in apartament este feriga. Insa este o varianta indicata pentru cei care au balcoane mari sau terase. Feriga arata foarte bine si creste la fel de bine cultivata direct in pamant, pentru ca radacina sa se extinde foarte repede si daca este plantata in gradina va trebui sa aiba intotdeauna ghivece din ce in ce mai mari.

Hosta (Crinul de Toamna) este si ea o planta careia ii merge bine la umbra. Partea buna atunci cand se planteaza hosta este ca aceasta este o planta usor de intretinut, careia in general nu ii trebuie mai mult decat o cantitate mica de ingrasamant la inceput si apoi apa cata are nevoie, se va dezvolta foarte frumos.